Ypatinga vištienos kepeninė

DSC_1332

Ši naminė kepeninė ypatinga skoniu, bet tikrai ne paruošimo sudėtingumu. Lygiai taip pat gaminu tiek kalakutienos, tiek kiaulienos kepenines, tačiau pirmą vietą skiriu šiai – vištienos. Švelni, malonios tekstūros, lengvai formuojama ar tepama. Sumuštiniams užtenka tik duonos ir jos, sviesto pakaks iš pačios kepeninės. Ypatingą skonį suteikia sėklos, pastaruoju metu daug kur dedu naujai atrastas judros sėklas, tačiau iki jų atradimo naudodavau kitas smulkias, pvz. sezamo, burnočio ar smulkintų saulėgrąžų.

Įkaitinu keptuvę ir dedu

100g sviesto

Jam išsilydžius, sudedu

500g kepenėlių

1 vidutinį smulkiai kapotą svogūną

1 mažą smulkiai tarkuotą morką

0,5aš druskos

0,5aš aštrių mėsos prieskonių

Viską troškinu uždengtoje keptuvėje apie 15-20min., tuomet viską, kartu su skysčiais, supilu į gilesnį indą ir blenderiu sumalu iki vientisos konsistencijos. Tuomet beriu

2vš sėklų

Gerai permaišau, porcijuoju į norimo dydžio indelius ir nešu į šaldytuvą. Po 2h jau galima valgyti.

Tinka tiesiog ant duonos, su šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis. Šaldytuve galima laikyti iki 2 savaičių.

 

DSC_1325

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s