Pirmą kartą šį patiekalą gaminau kaip garnyrą prie kepsnio, tačiau jis labai patiko ir kaip savarankiškas patiekalas, o šaltas – kaip puikios lengvos salotos. Daržovės gali varijuoti, svarbiausia, kad būtų salžiosios paprikos ir ankštinių. Šiandien gaminau su ankštinėmis šparaginėmis pupomis, raudonąja paprika ir šampinjonais, bus puikūs pietūs ir salotos vakarui.
4 porcijoms pagal instrukciją ant pakelio išverdu
250g kuskuso kruopų
Labai svarbu, kad kruopos nesuliptų, todėl reikia nesustojant maišyti mentele ar šakute.
Kitame puode užverdu 2/3 tūrio pasūdyto vandens ir, jam užvirus, suberiu
200g šparaginių pupų – supjaustytų 1cm juostelėmis
200g šampinjonų – supjaustytų nedideliais gabaliukais
1 papriką – supjaustytą šiaudeliais
Verdu 5-7 minutes, tuomet pilu į koštuvą ir perlieju šaltu vandeniu. Daržoves sumaišau su kruopomis, masę sukrečiu į ugniai atsparų indą, palaistau
2vš aliejaus
ir nešu į iki 200C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 15min.
Patarimas – šiam patiekalui labai tinka aliejus iš saulėje džiovintų pomidorų konservų.
Įdomiai Jūs čia gaminate. Aš darau paprasčiau, ta prasme, kad nededu į orkaitę. Kuskusą išbrinkinu užpylusi verdančiu vandeniu. Taip jis man nesušoka. Daržoves su trupučiu ghi sviesto patroškinu keptuvėje, pabarstau prieskoniais ir druska, tarp jų ir Ievos namų ciberžolės milteliais (labai šį prieskonį pamėgau) ir prieš galą įberiu išbrinkintą kuskusą. Skanu tiek šiltas, tiek šaltas. Kaip sakote: ir karštam ir šaltam patiekalui. Tik as nededu grybų. Žinoma, iš mano patiekalo tokia graži nuotrauka nesigautų :). Žiemą naudoju savas šaldytas daržoves, įskaitant ir papriką. Jau treti metai jų užsišaldau ir esu labai patenkinta.
Labai smagu matyti Jus 🙂 Ačiū už patarimus, pabandysiu pagamint Jūsų siūlomą variaciją 😉