Kalakutienos kotletukai

????????????????????????????????????

Pastaruoju metu pamėgau kalakutienos petukų faršą, jis nėra skystas, kaip dauguma maltų paukštienos gaminių, tad kotletams ar netikram zuikiui nereikia pridėti daug kiaušinių. Kotletukai gaunasi ypatingai sultingi, švelnūs. Ką tik iškepti skaniai valgosi su bulvių ar grikių koše ir šviežių daržovių salotomis. Šalti labai tinka išvykai, tereikia įsidėti duonos ir daržovių – puikus ir sotus užkandis, kurį su malonumu valgo net mažiausieji.

1 kg kalakutienos faršo

Sudedu į gilų indą, ten pat keliauja

2 kiaušiniai

1 šaukštelis druskos

6-8 presu išspaustos česnako skiltelės

1 šaukštelis prieskonių paukštienai mišinio

Atskirame inde stikline karšto vandens užpilu

1 stiklinę džiūvėsėlių

Gerai išmaišau ir leidžiu pabrinkti, tada sudedu į faršą ir minkau, kol produktai tolygiai pasiskirsto. Drėgnomis rankomis formuoju nedidelius kotletukus ir kepu keptuvėje gerai įkaitintame saulėgrąžų aliejuje.

Apvertusi pabarstau trupučiu džiovinto čiobrelio.

Parašykite komentarą