Rabarbarų limonadas

DSC_1231

Kol rabarbarų kotai dar neperaugę, ruošiamės artėjančiai vasarai. Pasigaminu 2-3l ruošinio limonadui ir laikau jį rūsyje, o susiruošus gaminti gaivų gėrimą telieka atsinešti stiklainį ir paruošti linksmonadą (jį taip vadindavo draugės sūnus).

Nupjaunu ir nulupu

20-25 rabarbarų kotus

Juos supjaustau griežinėliais ir beriu į puodą su 3l vandens, kaičiu ugnį ir, jam užvirus, 5-7 min. intensyviai maišau turinį. Skystį per koštuvą nupilu į kitą puodą, suberiu

1kg rudojo cukraus (galima naudoti ir baltą)

Dabar jau šį puodą statau ant viryklės ir verdu, kol cukrus pilnai ištirpsta. Išspaudžiu sultis iš

3 didesnių citrinų

Išjungiu ugnį, į puodą supilu sultis ir skystį iškarto pilstau į švarius stiklainius ar stiklinius butelius. Jiems atvėsus, nešu į rūsį.

Prieš tiekiant skiedžiu 50/50 su natūraliu gazuotu vandeniu, kurį prieš tiekiant gerai atšaldau. Žinoma, galima skiesti ir paprastu vandeniu, gėrimą atvėsinti ledo kubeliais. Bet tai jau nebebus limonadas…

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s