Rabarbarų limonadas

DSC_1231

Kol rabarbarų kotai dar neperaugę, ruošiamės artėjančiai vasarai. Pasigaminu 2-3l ruošinio limonadui ir laikau jį rūsyje, o susiruošus gaminti gaivų gėrimą telieka atsinešti stiklainį ir paruošti linksmonadą (jį taip vadindavo draugės sūnus).

Nupjaunu ir nulupu

20-25 rabarbarų kotus

Juos supjaustau griežinėliais ir beriu į puodą su 3l vandens, kaičiu ugnį ir, jam užvirus, 5-7 min. intensyviai maišau turinį. Skystį per koštuvą nupilu į kitą puodą, suberiu

1kg rudojo cukraus (galima naudoti ir baltą)

Dabar jau šį puodą statau ant viryklės ir verdu, kol cukrus pilnai ištirpsta. Išspaudžiu sultis iš

3 didesnių citrinų

Išjungiu ugnį, į puodą supilu sultis ir skystį iškarto pilstau į švarius stiklainius ar stiklinius butelius. Jiems atvėsus, nešu į rūsį.

Prieš tiekiant skiedžiu 50/50 su natūraliu gazuotu vandeniu, kurį prieš tiekiant gerai atšaldau. Žinoma, galima skiesti ir paprastu vandeniu, gėrimą atvėsinti ledo kubeliais. Bet tai jau nebebus limonadas…

Parašykite komentarą