Šiam patiekalui turiu specialią metalinę formelę, tačiau viešint vienoje sodyboje ir ryte užsimanius būtent taip ruoštų kiaušinių, draugė pasakė naudojanti skardinę nuo konservuotų kukurūzų, pupelių ar žirnelių. Ištiesų, puiki išeitis! Man taip virti kiaušiniai patinka dėl nevisai išvirusio trynio (galima ir išvirti, verdant +2-3min.) ir baltymo juostelių.
2 porcijoms nedideliame puode užvirinu pusę tūrio vandens, pasūdau, dedu formelę ir į ją atsargiai, kad nepažeisti trynio, įmušu
4 kiaušinius
Verdu 10 minučių. Tuomet ištraukiu formelę ir kiaurasamčiu išgriebiu kiaušinius į lėkštę.
Tiekiu su skrudinta duona, įvairiomis daržovėmis, majonezais ir viskuo kitu, kad dera su virtais kiaušiniais. Beje, vienas ragavusių prašė paskrudinti šalto rūkymo šoninės 🙂
Patarimas – geriausia naudoti vidutinio dydžio skardines, būtinai nuėmus etiketę ir pašalinus klijus.