Formelėje be lukšto virti kiaušiniai

????????????????????????????????????

Šiam patiekalui turiu specialią metalinę formelę, tačiau viešint vienoje sodyboje ir ryte užsimanius būtent taip ruoštų kiaušinių, draugė pasakė naudojanti skardinę nuo konservuotų kukurūzų, pupelių ar žirnelių. Ištiesų, puiki išeitis! Man taip virti kiaušiniai patinka dėl nevisai išvirusio trynio (galima ir išvirti, verdant +2-3min.) ir baltymo juostelių. 

2 porcijoms nedideliame puode užvirinu pusę tūrio vandens, pasūdau, dedu formelę ir į ją atsargiai, kad nepažeisti trynio, įmušu

4 kiaušinius

Verdu 10 minučių. Tuomet ištraukiu formelę ir kiaurasamčiu išgriebiu kiaušinius į lėkštę.

Tiekiu su skrudinta duona, įvairiomis daržovėmis, majonezais ir viskuo kitu, kad dera su virtais kiaušiniais. Beje, vienas ragavusių prašė paskrudinti šalto rūkymo šoninės :)

Patarimas – geriausia naudoti vidutinio dydžio skardines, būtinai nuėmus etiketę ir pašalinus klijus.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s