Rūgštynių sriuba su šonine

DSC_1267

Štai ir vėl pavasario gėrybės prašosi į lėkštes, matyt rūgštynės mėgsta ne itin karštą orą, nes šiemet jų nespėju pjauti salotoms, sumuštiniams, šaltibarščiams… Šią rūgštynių sriubos versiją vadinu “vyriška“, nes ji itin soti, tiršta, maloniai rūgštelėjusi. Riebią šoninę galima keisti liesesne mėsa ar paukštiena, tačiau mūsų namuose jei jau rūgštynių, tai būtinai riebi sriuba. 

1kg šoninės

supjaustau riekelėmis, jas apkepu gerai įkaitintoje keptuvėje ir dedu į puodą su 3l verdančio vandeniu. Pasiruošiu kitus ingredientus:

5 virtus kiaušinius sutarkuoju stambia tarka

2 vidutines morkas – šiaudeliais

1 didesnį svogūną supjaustau kubeliais

Didelį indą rūgštynių lapų supjaustau nedideliais gabaliukais

Į puodą beriu

1st ryžių

Po 10-15min. suberiu visus pasiruoštus produktus, išskyrus rūgštynes. Pavirus dar 15min, sriubą pagardinu

2aš druskos

žiupsniu šviežios kapotos ar džiovintos gelsvės

žiupsniu kmynų

Permaišau, suberiu rūgštynes, išjungiu ugnį, dengiu dangtį ir palieku sriubą ramybėje 15-20 minučių. Prieš tiekiant dar kartą gerai išmaišau.

Tinka gardinti grietine, šviežiais krapais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s