Štai ir vėl pavasario gėrybės prašosi į lėkštes, matyt rūgštynės mėgsta ne itin karštą orą, nes šiemet jų nespėju pjauti salotoms, sumuštiniams, šaltibarščiams… Šią rūgštynių sriubos versiją vadinu „vyriška”, nes ji itin soti, tiršta, maloniai rūgštelėjusi. Riebią šoninę galima keisti liesesne mėsa ar paukštiena, tačiau mūsų namuose jei jau rūgštynių, tai būtinai riebi sriuba.
1 kg šoninės
supjaustau riekelėmis, jas apkepu gerai įkaitintoje keptuvėje ir dedu į puodą su 3l verdančio vandeniu. Pasiruošiu kitus ingredientus:
5 virtus kiaušinius sutarkuoju stambia tarka
2 vidutines morkas – šiaudeliais
1 didesnį svogūną supjaustau kubeliais
Didelį indą rūgštynių lapų supjaustau nedideliais gabaliukais
Į puodą beriu
1 stiklinę ryžių
Po 10-15 min. suberiu visus pasiruoštus produktus, išskyrus rūgštynes. Pavirus dar 15min, sriubą pagardinu
2 šaukštelius druskos
žiupsniu šviežios kapotos ar džiovintos gelsvės
žiupsniu kmynų
Pamaišau, suberiu rūgštynes, išjungiu ugnį, dengiu dangtį ir palieku sriubą ramybėje 15-20 minučių. Prieš tiekiant dar kartą gerai sumaišau.
Tinka gardinti grietine, šviežiais krapais.