Kiaušinienė su šviežiomis bulvėmis

DSC_1279

Vakar Nemenčinės turguje negalėjau praeiti pro dėžę su šviežiomis bulvėmis, tokios jau jos buvo apetitnos, kad paprašiau pasverti porą kilogramų. Viriau jas vakarienės garnyrui, bet, kaip dažnai būna, bulvių lieka. Yra labai skanus būdas jas realizuoti – apkepti su kiaušiniais pusryčiams. 

2 porcijoms

2 didesnes su lupenomis virtas bulves

Supjaustau kubeliais (lupti nereikia), ir apkepinu gerai įkaitintame saulėgrąžų aliejuje. Įmušu

3 kiaušinius

Gardinu druska, pipirais. Stengiuosi smarkiai nemaišyti, kad kiaušinienė išlaikytų apkepo formą. Atsargiai apverčiu, dengiu keptuvės dangtį ir, išjungus ugnį, palieku 5-7min. Tuo metu į lėkštes pripjaustau šviežių daržovių ar salotų lapų.

Tiekiu, pabarsčiusi kapotais žalumynais, su duona ar skrebučiu, majonezu. Šįryt garnyrui labai tiko vakar be vandens, indelyje su prieskoniais ir druska, užraugti agurkėliai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos