Silkė su bulvėmis ir žirneliais

DSC_1267

Vėl silkė :) Tiesiog supuolė šventės, maisto gamyba, o kad nesikartoti – silkė dar kitokiame patale. Šį receptą buvau užmačiusi mažame nespalvotame receptų žurnale prieš daug metų, ilgai nesiryžau gaminti, kol vieną dieną, po didžiųjų metinių švenčių, turėjau visų reikalingų produktų ir sugalvojau pasigaminti mažą indelį. Nustebino tiek paruošimo paprastumas, tiek skonis. Mano receptoriams trūko tik trupučio aštresnių pojūčių, todėl į avantiūrą įpainiojau svogūną. Skanaujame šį patiekalą su malonumu jau daug metų.

Pirmiausiai kruopščiai išplaunu ir su lupenomis išsiverdu

6-8 vidutines bulves

Svarbus momentas – bulvės turi būti nepervirusios, geriau netgi truputį neišvirę, tai suteiks tik geresnį skonį. Atvėsusias nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais. Juos beriu į gilesnį indą ir imuosi

4 silpnai sūdytų silkių filė su oda

Filė nuimu nuo odos ir supjaustau juostelėmis ir jos keliauja į indą su bulvėmis. Iš spintelės traukiu koštuvą ir į jį supilu

750ml konservuotų žaliųjų žirnelių

O jiems varvant, labai smulkiai sukapoju

1 didesnį svogūną

Visus produktus gerai išmaišau, tuomet gardinu

100ml nerafinuoto saulėgrąžų arba judros aliejaus

žiupsniu druskos

žiupsniu maltų baltųjų pipirų

žiupsniu garstyčių sėklų

1vš citrinos sulčių

Atsargiai permaišau ir indą nešu į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Tiekiu salotinėje arba taurėse.

2 atsakymai į “Silkė su bulvėmis ir žirneliais”

  1. Silkę manyčiau reikėtų pamarinuoti kad suminkštėtų kaulai, tada galima daryti. Iš praktikos žinau kad neįmanoma taip išrinkti kauliukų.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s