Ne kartą svečiuose ragavau bananinių keksiukų, bet išsikepti jų namie kažkodėl niekada neateidavo į galvą. Kol atsirado trys bebaigią gyvenimą bananai, kuriuos reikėjo skubiai realizuoti. Tuomet prisiminiau, kad man ragautuose keksiukuose kažko trūko, todėl vieną iš klasikinių receptų sugalvojau papildyti varške. Keksiukai gavosi labai grėgni, purūs. Tik, kaip visi kepiniai su „sunkiais” ingredientais, iškepę subliūkšta…
Tiesiai į kombaino indą su S peiliais dedu
100g plonai supjaustyto sviesto
180g (1 standartinį pakelį) riebios varškės
3 griežinėliais pjaustytus bananus
1st cukraus
1aš vanilinio cukraus
3 kiaušinius
Jungiu kombainą 1-2 minutėms. Jei maišytumėte rankomis, tuomet sviestą reikėtų ištirpdyti ir atvėsinti, sumaišyti su cukrumi, tuomet įmušti kiaušinius, vėl maišyt, sudėti pertrintą varškę ir vėl maišyti… Sutikite, kombainas – nuostabus agregatas 🙂
Gautą masę sumaišau su
1,5st kvietinių miltų
Keksiukų formą iškloju popierinėmis formelėmis ir į jas dedu po du valgomus šaukštus tešlos. Keksiukai kepa apie 25-30 minučių.
Iš šios normos gaunasi 18 keksiukų.
Patarimas – į tešlą galima dėti aguonų ar kokosų drožlių, taip pat tinka ir šviežios uogos. O jei mėgstate kardamoną, galite pagardintiu tešlą žiupsneliu jo miltelių.