Balandėliai vynuogių lapuose – Dolma

????????????????????????????????????

Dolma

Kiekvienais metais, marinuodama agurkus, tam pačiam marinate užkonservuoju ir jaunų vynuogių lapų, kad ir žiemą galėtume mėgautis šiuo kvapniu ir skalsiu patiekalu. Kadaise šį receptą iš Gruzijos parvežė mano a.a. dėdė, būtent šis gaminimo ir patiekimo būdas man yra priimtiniausias. Aprašysiu gaminimo eigą iš marinuotų lapų, jei gamintumėte iš šviežių, turėkim omeny, kad lapus pirmiausiai reikia gausiai nuplikyti verdančiu vandeniu. Pasiruošiu įdarą:

500g jautienos faršo išminkau su

2 kiaušiniais

1aš gruziniškų žolių mišinio (chmeli-suneli ar pan.)

2vš manų kruopų

0,5aš druskos

Iš įdaro formuoju pailgas dešreles, kurias susuku į vynuogės lapus taip, kad galai būtų užlenkti kaip vokeliai. Paruoštus balandėlius verdu apie 20min. garpuodyje. Ankščiau, kai nebuvo garų puodų, virdavau juos koštuve, uždėtam ant tinkamo diametro puodo su verdančiu vandeniu ir pridengtus puodo dangčiu.

Tiekiu karštus su užsigėrimu, vienai porcijai labai gerai išplaku

1st kefyro su

1 skiltele labai smulkiai kapoto česnako

Patarimas – manų kruopas galima keisti džiūvėsėliais arba kuskuso kruopom.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos