Braškių uogienės buvau atsivalgiusi vaikystėje, todėl ilgą laiką jos nebuvo mano rūsio skanumynų lentynose. Tačiau pernai, pas draugę valgydama lietinius, aplietus šokolado kremu ir braškių uogiene, sumaniau pabandyti sumaišyti šokoladą ir braškes vienoje uogienėje. Bandžiau su juoduoju ir baltuoju šokoladu ir turiu pasakyti, kad man su baltuoju patiko labiau, nors ragavę beveik vienbalsiai skanesne išrinko uogienę su juodu šokoladu. Taigi pasigaminau kelis stiklainius sau ir daug stiklainių kitiems 🙂
Uogienei su juoduoju šokoladu reikės:
1 kg braškių
500 g cukraus
1 plytelės juodojo šokolado
1 šaukšto aguonų
Uogienei su baltuoju šokoladu:
1 kg braškių
600g cukraus
1 plytelės baltojo šokolado
Braškes perplaunu, išimu žiedkočius, supjaustau nedideliais gabaliukais ir užpilu reikalingu kiekiu cukraus. Dažniausiai tai darau vakare, ryte cukrus jau būna susigėręs į susidariusias sultis.
Išplaunu ir iškaitinu stiklainius ir dangtelius.
Kaičiu puodą ir laukiu, kol turinys užvirs. Tuomet sudedu šokoladą (ir aguonas), suberiu
1 pakelį pektino {4 g)
Nesustojant maišyti, verdu apie 3-4 min. Uogienę pilstau į stiklainius, užsuku dangtelius ir dedu aukštyn kojom ant virtuvinio rankšluosčio. Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį.
Naudoju kaip košių, blynų ar ledų pagardą.