Ne nuodėmė kartais pasilepinti ir grietinėlės desertu 🙂 O jei vistik skaičiuojate kalorijas – grietinėlę drąsiai keiskite natūraliu jogurtu ar netgi kefyru, tuomet galima nenaudoti serbentų, kurie saldžios grietinėlės ir ne ką mažiau saldžių bananų desertui suteikia malonios rūgščios atsvaros. Kadangi šiuo metu noksta visų rūšių serbentai, šiandieniniame naudojau baltuosius, o papuošimui naudojau juoduosius, viena kita juoda uoga želė suteikia dar kitokio skonio. Puikus ir bananų bei raudonųjų serbentų duetas.
4-5 porcijoms
4aš želatinos
metaliniame indelyje užpilu 100ml šilto vandens, kelias minutes pamaišau, indą kaičiu ant minimaliausios ugnies ir intensyviai maišant kaitinu, kol želatina pilnai ištirpsta. Palieku vėsti ir kitame inde neskubant sumaišau
250ml grietinėlės
3vš balto cukraus
2 lašus vanilės esencijos
Cukrui ištirpus, supilu želatiną, permaišau. Griežinėliais supjaustau
4 bananus
Juos dedu į taures ar stiklinę formą, užberiu norimu kiekiu
Serbentų
ir užpilu želė. Nešu į šaldytuvą sustingti.
Tiekiu šaltą, galima aplieti karameliniu arba šokoladiniu padažu.