Cukinijų juostos

cukinijujuostos

2kg cukinijų viename stiklainyje – misija įmanoma. Būtent dėl to mėgstu šį konservą, pasigaminu 2-3 stiklainius žiemai. Cukinijos ruošiamos šaltuoju būdu, nieko nekaitinant ir neverdant, todėl išlieka traškios. Atidarius stiklainį jį laikau šaldytuve, o likusius rūsy ar virtuvės spintelėje. Patogu išsitraukti juostų garnyrui, sumuštiniams, picoms, salotoms. Taip pat juostos puikiai tinka maisto dekoravimui.

Vienam litriniam stiklainiui reikės

2kg cukinijų

2vš druskos

10vš saulėgrąžų ar žemės riešutų aliejaus

500g balto cukraus

1st acto

1 didelės galvos česnako

Cukinijas ruošiu plačiu daržovių skustuku, pirmiausiai nulupu žievę, o tuomet tuo pačiu skustuku pjaustau kuo platesnes juostas, kol pasirodo sėklos. Ši dalis konservavimui netinka, bet aš jų niekad neišmetu, supjaustau rutuliukais ir apkepu blynų tešloje.

Juostas sudedu į gilų indą ir užberiu druska. Po 4-5h cukinijos sumažėja kelis kartus ir susidaro daug skysčio. Tuomet sudedu cukrų, griežinėliais pjaustytus česnakus, supilu aliejų ir actą. Išmaišau, indą pridengiu ir palieku 12h.

Stiklainius švariai išplaunu, iškaitinu ant virdulio (kai reikia tik kelių stiklainių, tai labai patogu), į juos sudedu juostas ir sklidinai užpilu skysčiu. Užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais ir iškarto dedu į saugojimo vietą.

Kartais skysčio netgi lieka, tuomet į jį pripjaustau svogūnų griežinėlių ir juos suvalgome su kepsniais ant laužo. DSC_1869

Citata

11 Komentaras (+add yours?)

  1. Ona
    Rgs 17, 2015 @ 06:56:31

    bet cukinijos tai nesterilios,tai kam stiklainiai kruopsciai kaitinami ? Gal nesupratau ko?

    Atsakyti

  2. birute
    Rgs 17, 2015 @ 16:57:40

    Trys panasus cukiniju marinavimo receptai. Cukinija marinuota, receptas aprasytas 1 kg ir cesnakine cukinija, receptas apras 4 kg, gaminau, tai skiriasi tik prieskoniai. O sios cukin juosteles, ar skonis skiriasi nuo ankstesniu dvieju receptu, nes ingredientai tie patys, skiriasi tik pjaustymo budas. Aciu

    Atsakyti

  3. Kūmucia
    Rgs 18, 2015 @ 07:08:14

    Kiekvienas individualiai renkamės, kokius nuodus vartoti, o kokių ne ;)

    Atsakyti

  4. Indrė
    Rgp 30, 2016 @ 19:24:51

    Kaitinti cukinijų nereikia? Dangtelius tada turėtų pūsti, rūgimas. Kiek laiko iš stovi? Ačiū

    Atsakyti

  5. Virginija
    Rgs 04, 2016 @ 19:45:25

    Ar tikrai tiek cukraus reikia? Atrodo daugoka :). Bandžiau gaminti su mažiau, skonis – super, bet va, suabejojau ar išsilaikysis?

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Rgs 06, 2016 @ 05:50:06

      Tikrai, Virginija. Visko reikia būtent tiek ir ne kitaip. Jei suvalgysite per kelias savaites, gal ir išsilaikys, bet jei norite turėti konservą žiemai, reikėtų laikytis receptūros ;)

      Atsakyti

  6. Milda
    Rgs 10, 2016 @ 18:10:43

    Sveiki. O kokios koncentracijos actas? 6% ar 9%?

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos