Nepamenu kur tai girdėjau, bet sutinku 100 procentų – širdys ir kepenys neteisingai vadinamos subproduktais, tai nuostabūs produktai. Labai mėgstame jų troškinius, paštetus, bet tokiu būdu ruoštos kalakutų kepenėlės yra ypatingos. Tinka ir pietums – su bulvių koše ir burokėlių salotomis, ir salotoms – su daug salotų lapų ir šviežių daržovių, ir kaip šaltas užkandis – ant vienakąsnių, skrebučių, sūrių sausainių. Panašiai esu ruošusi vištienos ir jautienos kepenis – na ne… ne tai.
Į vieną keptuvę telpa apie
800g kalakutų kepenėlių
Jas išplaunu, nusausinu popieriniu rankšluosčiu ir sudedu į gilų indą. Tuomet ant jų keliauja
1aš druskos
0,5aš maltų citrininių pipirų
4vš saulėgrąžų aliejaus
0,5aš garstyčių miltelių
žiupsnelis malto čili ar kajeno pipiro
žiupsnelis rozmarino
Viską kruopščiai sumaišau ir palieku pasimarinuoti 30-40min., tuo metu pasiruošiu daržoves salotoms ar pietums.
Įkaitinu keptuvę, jokių riebalų nepilu, užteks aliejaus iš marinato. Dedu kepenėles ir kepu kiekvieną pusę apie 6-8min. Atsargiai, verčiant gali apšaudyti karšto aliejaus lašais. Apkepus abiems pusėms, išjungiu ugnį, dengiu dangtį ir palieku keptuvėje dar bent 5min.