Keptos kalakutų kepenėlės

DSC_0817

Nepamenu kur tai girdėjau, bet sutinku 100 procentų – širdys ir kepenys neteisingai vadinamos subproduktais, tai nuostabūs produktai. Labai mėgstame jų troškinius, paštetus, bet tokiu būdu ruoštos kalakutų kepenėlės yra ypatingos. Tinka ir pietums – su bulvių koše ir burokėlių salotomis, ir salotoms – su daug salotų lapų ir šviežių daržovių, ir kaip šaltas užkandis – ant vienakąsnių, skrebučių, sūrių sausainių. Panašiai esu ruošusi vištienos ir jautienos kepenis – na ne… ne tai.

Į vieną keptuvę telpa apie

800g kalakutų kepenėlių

Jas išplaunu, nusausinu popieriniu rankšluosčiu ir sudedu į gilų indą. Tuomet ant jų keliauja

1aš druskos

0,5aš maltų citrininių pipirų

4vš saulėgrąžų aliejaus

0,5aš garstyčių miltelių

žiupsnelis malto čili ar kajeno pipiro

žiupsnelis rozmarino

Viską kruopščiai sumaišau ir palieku pasimarinuoti 30-40min., tuo metu pasiruošiu daržoves salotoms ar pietums.

Įkaitinu keptuvę, jokių riebalų nepilu, užteks aliejaus iš marinato. Dedu kepenėles ir kepu kiekvieną pusę apie 6-8min. Atsargiai, verčiant gali apšaudyti karšto aliejaus lašais. Apkepus abiems pusėms, išjungiu ugnį, dengiu dangtį ir palieku keptuvėje dar bent 5min.

Parašykite komentarą