Šis troškinys mūsų namuose yra rudens favoritas. Atvėsus orams, traukiu iš spintelių gūdumos greitpuodį ir keliauju pirkti vištos. Panašiai vištą ruošdavau ir tuomet, kai neturėjau greitpuodžio, paprastame puode troškinys irgi puikiai pavyksta, tik, žinoma, ne taip greitai. Troškinį visada valgome su marinuotais agurkais arba kalafiorais. Ir įdomiausia, kad netgi ne itin mėgstantys vištieną ragautojai gyrė patiekalą. Tiekiant pietums, troškinys atstoja ir sriubą ir „antrą” patiekalą. Dar vienas didelis privalumas – jį galima gaminti ir iš „naminės” vištos, kurią dauguma naudoja tik sultinių gamybai, tad jei jums svarbu ką valgote – tai būtent toks patiekalas.
1 vidutinę vištą (apie 1,5kg)
dedu į greitpuodį, įpilu dvi stiklines vandens, sandariai uždengiu puodą, ir, garams pradėjus veržtis lauk, sumažinu ugnį ir imuosi daržovių.
4 dideles bulves
supjaustau nemažais kubeliais
2 morkas
sutarkuoju stambia tarka
2 vidutinius svogūnus
supjaustau pusžiedžiais
1 nedidelį baklažaną
supjaustau kubeliais
Variacijos: baklažaną keiskite cukinija, patisonu arba moliūgu.
Vištą greitpuodyje verdu apie valandą nuo užvirimo. Verdant paprastame puode reiktų, kad vanduo apsemtų vištą ir virti nuo užvirimo apie 2,5h.
Vištą iškeliu į didelę lėkštę ir atskiriu mėsą nuo kaulų (odos nenaudoju). Mėsą pasmulkinu iki nedidelių gabaliukų. Į likusį sultinį greitpuodyje (arba kelias stiklines sultinio paprastame puode) sudedu pjaustytas daržoves, sudedu vištieną. Beriu
2 šaukštelius druskos
2 šaukštelius prieskonių paukštienai mišinio
2 šaukštelius ciberžolės
žiupsnelį kmynų
Visus produktus gerai sumaišau, jungiu ugnį, dengiu puodo dangtį ir, troškiniui užvirus, palieku troškintis apie 10 min.
Tuomet puodą nukeliu nuo ugnies ir troškinį pagardinu
2 šaukštais 30% grietinės
Šis patiekalas labiausiai tinka su marinuotomis daržovėmis, bet esame valgę ir su raugintais agurkais/kopūstais/burokėliais – irgi gardu.
Ačiū! Dariau su moliūgu, gavosi labai skaniai!
Miela Skaidre, labai džiaugiuosi 🙂