Kūmutės baklažanų sriuba

 

DSC_0601

Šiuo metu pigūs baklažanai. Kartais suridenu jų juosteles su feta ir džiovintais pomidorais, iškepu vieną kitą baklažanų laivelį, užsuku stiklainį-kitą šaltai marinuotų rutuliukų… Bet šioje sriuboje atsiskleidžia labai stiprus baklažanų skonis, todėl su dideliu malonumu rudenį gaminu šį savo kūrybos pietų patiekalą. Sriuboje man labiausiai patinka nedidelis kiekis tarpusavyje puikiai derančių skonių, ir netiesa, kad nebūna sriubų be bulvių ir morkų :) Padidinus mėsos kiekį, sriubos užteks pietums, kito patiekalo nebesinorės.

8 porcijoms perku

600g jautienos kumpio

Kaičiu 5l puodą su 4l vandens, visą gabalą jautienos nardinu į vandenį ir palieku virti apie 25min. Jei užvirus pasirodo putos – nugriebiu kiaurasamčiu. Pasiruošiu daržoves:

2 nedidelius baklažanus (apie 500g) – supjaustau mažais kubeliais

2 vidutinius svogūnus – smulkiai sukapoju

700ml pomidorų savo sultyse – sutrinu blenderiu (aš naudoju pomidorų ruošinį)

1 vidutinį pastarnoką – supjaustau plonais šiaudeliais

Kaičiu keptuvę, dedu nedidelį gabaliuką

sviesto

ir jame apkepu svogūną su pastarnoku, maždaug apie 7min., intensyviai maišant. Kumpiui išvirus, traukiu jį į lėkštę ir palieku atvėsti. Jei puode likęs sultinys atrodo drumstas, perkošiu jį. Sultinį vėl užkaitinu iki virimo, sudedu apkeptas daržoves, tuomet imuosi jautienos – supjaustau ją nedideliais gabaliukais ir juos sudedu puodan. Ten pat supilu trintus pomidorus ir baklažanus, sriubą pagardinu

2aš druskos

20-30g džiovintų baravykų

1aš džiovinto baziliko

1aš ciberžolės

žiupsneliu maltų kajeno pipirų

Puodo turiniui užvirus, lukteliu 5min., tuomet į ją įspaudžiu

1 citrinos sultis

Dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir sriubą palieku subręsti. Po 15min. pilstau į lėkštes, į kiekvieną įdedu po žiupsnį moliūgų ir saulėgrąžų sėklų. Grietinė su šia sriuba nedera, tinka skrebučiai arba juoda duona. 

????????????????????????????????????

Citata

2 Komentaras (+add yours?)

  1. Stase
    Lap 08, 2015 @ 13:51:33

    jautienos kumpis isvirs per 25 min? Per pora valandu gal….

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos