Vištienos troškinys

DSC_0111

Šis troškinys mūsų namuose yra rudens favoritas. Atvėsus orams, traukiu iš spintelių gūdumos greitpuodį ir keliauju pirkti vištos. Panašiai vištą ruošdavau ir tuomet, kai neturėjau greitpuodžio, paprastame puode troškinys irgi puikiai pavyksta, tik, žinoma, ne taip greitai. Troškinį visada valgome su marinuotais agurkais arba kalafiorais. Ir įdomiausia, kad netgi ne itin mėgstantys vištieną ragautojai gyrė patiekalą. Tiekiant pietums, troškinys atstoja ir sriubą ir “antrą” patiekalą. Dar vienas didelis privalumas – jį galima gaminti ir iš “naminės” vištos, kurią dauguma naudoja tik sultinių gamybai, tad jei jums svarbu ką valgote – tai būtent toks patiekalas. 

1 vidutinę vištą (apie 1,5kg)

dedu į greitpuodį, įpilu dvi stiklines vandens, sandariai uždengiu puodą, ir, garams pradėjus veržtis lauk, sumažinu ugnį ir imuosi daržovių.

4 dideles bulves supjaustau nemažais kubeliais

2 morkas sutarkuoju stambia tarka (arba naudoju šaldytus šiaudelius)

2 vidutinius svogūnus supjaustau pusžiedžiais

1 nedidelį baklažaną supjaustau kubeliais

Variacijos: baklažaną keiskite cukinija, patisonu arba moliūgu.

Vištą verdu apie pusvalandį, verdant paprastame puode reiktų, kad vanduo apsemtų vištą ir virti nuo užvirimo apie 1h. Vištą iškeliu į didelę lėkštę ir atskiriu mėsą nuo kaulų (odos nenaudoju). Mėsą pasmulkinu iki nedidelių gabaliukų. Į likusį sultinį greitpuodyje (arba kelias stiklines sultinio paprastame puode) sudedu pjaustytas daržoves, sudedu vištieną. Beriu

2aš druskos

2aš prieskonių paukštienai mišinio

2aš ciberžolės

žiupsnelį kmynų

Visus produktus gerai sumaišau, jungiu ugnį, dengiu puodo dangtį ir, troškiniui užvirus, palieku troškintis apie 10min.

Tuomet puodą nukeliu nuo ugnies ir troškinį pagardinu

2vš 30proc. grietinės

Šis patiekalas labiausiai tinka su marinuotomis daržovėmis, bet esame valgę ir su raugintais agurkais/kopūstais/burokėliais – irgi gardu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s