Ryžių troškinys su vištiena ir daržovėmis

DSC_0956

Ispaniškąją paella žino daugelis, ir ne tik tie, kurie lankėsi Ispanijoje. Mano gaminamas ryžių troškinys panašus į paella vizualiai, todėl viena draugė jį vadina Kūmelja (Kūmos paelja). Sėkmingam skoniui labai svarbu teisingai išvirti ryžius, jie turi būti išvirę, bet jokiu būdu nesulipę, kad kiti ingredientai galėtų įsimaišyti. Ypatingą skonį suteiks įdomiai paruoštos morkos, beje, taip dažnai ruošiu morkų drožles garnyrui. Taip pat puikiai sugroja baklažanai, kurie tarsi ištirpsta troškinyje, bet suteikia ryškų skonį. Žodžiu, apie viską iš eilės.

Pasiruošiu

2 vištienos ketvirčius (didesnius)

2 didesnes morkas

1 didelį svogūną

1 vidutinį baklažaną

1 apelsiną

100g sviesto

1vš ciberžolės

1,5st apvaliųjų ryžių

Druskos, džiovinto raudonėlio, malto čili pipiro ir šviežių petražolių lapelių

Vištienos ketvirčius dedu į puodą, pilnai užpilu vandeniu, puodą pridengiu dangčiu ir palieku virti apie 40min. Į kitą puodą suberiu ryžius ir 3st vandens ir ciberžolę. Šį puodą statau ant minimalios ugnies ir viena akim vis stebiu kada pradės kunkuliuoti, tuomet padidinu ugnį iki maksimalios, palaukiu 5min., uždengiu dangtį ir išjungus kaitrą puodą palieku ramybėje bent 20-30min. Tuo pačiu metu pasiruošiu daržoves – svogūną smulkiai sukapoju, morkas nuskutu ir supjaustau labai plonais griežinėliais, baklažanus mažais kubeliais. Daržoves dedu į atskirus indus. Išspaudžiu apelsino sultis.

Įkaitinu keptuvę, dedu sviestą ir jam ištirpus, suberiu morkas. Vis pamaišant kepinu jas svieste apie 5min., tuomet beriu svogūnus, vėl 5min. pamaišymo, ir galiausiai suberiu baklažanus ir viską užpilu apelsinų sultimis, dengiu dangtį ir palieku troškintis dar 5min.. Šiuo metu jau būna išvirę ketvirčiai, juos ištraukiu iš buljono ir atvėsinu, tuomet išimu kaulus, o mėsą supjaustau nedideliais kubeliais.

Į didesnį puodą suberiu ryžius, vištieną ir keptas daržoves, pagardinu druska ir prieskoniais, trumpam įjungiu ugnį, kad visi produktai tolygiai sušiltų. Ir iškarto dedu į lėkštes.

Beje, šis patiekalas skanus ir šaltas.

DSC_0954

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s