Ryžių troškinys su vištiena ir daržovėmis

DSC_0956

Ispaniškąją paella žino daugelis, ir ne tik tie, kurie lankėsi Ispanijoje. Mano gaminamas ryžių troškinys panašus į paella vizualiai, todėl viena draugė jį vadina Kūmelja (Kūmos paelja). Sėkmingam skoniui labai svarbu teisingai išvirti ryžius, jie turi būti išvirę, bet jokiu būdu nesulipę, kad kiti ingredientai galėtų įsimaišyti. Ypatingą skonį suteiks įdomiai paruoštos morkos, beje, taip dažnai ruošiu morkų drožles garnyrui. Taip pat puikiai sugroja baklažanai, kurie tarsi ištirpsta troškinyje, bet suteikia ryškų skonį. Žodžiu, apie viską iš eilės.

Pasiruošiu

2 vištienos ketvirčius (didesnius)

2 didesnes morkas

1 didelį svogūną

1 vidutinį baklažaną

1 apelsiną

100 g sviesto

1 vš ciberžolės

1,5 st plikytų ryžių

Druskos, džiovinto raudonėlio, malto čili pipiro ir šviežių petražolių lapelių

Vištienos ketvirčius dedu į puodą, pilnai užpilu vandeniu, puodą pridengiu dangčiu ir palieku virti apie 40min. Į kitą puodą suberiu ryžius ir 3 stiklines vandens ir ciberžolę. Šį puodą statau ant minimalios ugnies ir viena akim vis stebiu kada pradės kunkuliuoti, tuomet padidinu ugnį iki maksimalios, palaukiu 5 minutes, uždengiu dangtį ir išjungus kaitrą puodą palieku ramybėje bent 20-30 minučių. Tuo metu pasiruošiu daržoves – svogūną smulkiai sukapoju, morkas nuskutu ir supjaustau labai plonais griežinėliais, baklažanus mažais kubeliais. Daržoves dedu į atskirus indus. Išspaudžiu apelsino sultis.

Įkaitinu keptuvę, dedu sviestą ir jam ištirpus, suberiu morkas. Vis pamaišant kepinu jas svieste apie 5 minutes, tuomet beriu svogūnus, vėl 5 minutes pamaišymo, ir galiausiai suberiu baklažanus ir viską užpilu apelsinų sultimis, dengiu dangtį ir palieku troškintis dar 5 minutes. Šiuo metu jau būna išvirę ketvirčiai, juos ištraukiu iš sultinio ir atvėsinu, tuomet išimu kaulus, o mėsą supjaustau nedideliais kubeliais.

Į didesnį puodą suberiu ryžius, vištieną ir keptas daržoves, pagardinu druska ir prieskoniais, trumpam įjungiu ugnį, kad visi produktai tolygiai sušiltų. Ir iškarto dedu į lėkštes.

Beje, šis patiekalas skanus ir šaltas.

 

Parašykite komentarą