Šokoladinis moliūgo pyragas

dsc_0316

Šis pyragas gimė iš klaidos 🙂 Tiesiog gamindama moliūginį zebriuką (receptas čia), užsisvajojusi subėriau kakavą į tešlą ir tik tada prisiminiau, kad pusės tešlos nepalikau moliūgų sluoksniui… Sumaišiau visus produktus į vieną masę, iškepiau pyragą, paragavau ir supratau, kad tai gali būti tobulas pyragas, jei… Po kelių bandymų įsitikinau, kad supratau teisingai: moliūgų tarkius reikia būtinai nusausinti ir būtinai sumaišyti su cukrumi prieš dedant į tešlą. Pyragas gaunasi labai drėgnas, moliūgai atsisluoksniuoja (tikiuosi matosi nuotraukoje), todėl išgaunami du skoniai. Ir dar vienas svarbus momentas – šiam pyragui reikia naudoti riebiąją kakavą, ant pakuotės ieškokite užrašo 20-22%.

Pyragui reikės:

5 didesnių kiaušinių

1st rudojo cukraus (galima keisti baltuoju)

2vš balto cukraus

1st kvietinių miltų

300-400g smulkiai tarkuoto moliūgo

2vš kakavos

1aš cinamono

1aš sodos

2vš obuolių acto

Tešlos gamybai naudoju virtuvinį kombainą, bet viską galima atlikti sudėtingesniu, bet įmanomu, rankiniu būdu.

Pirmiausiai smulkiai sutarkuoju moliūgą, tarkius sudedu į koštuvą, jį kabinu virš kriauklės. Į kombaino indą įmušu kiaušinius ir jungiu greičiausią plakimo programą, laukiu, kol kiaušinių masė taps balta. Tuomet suberiu rudąjį cukrų ir vėl kelioms minutėms jungiu plakimą. Tuo tarpu moliūgo tarkius sudedu į gilų dubenį, suberiu du šaukštus balto cukraus ir sumaišau.

Puodelyje įbertą sodą po truputį užpilu actu.

Į kombaino indą suberiu miltus ir kakavą ir plaku tol, kol visi produktai susivienija. Tešlą pilu į indą su moliūgo tarkiais, supilu sodos ir acto mišinį, šaukštu sumaišau produktus ir gautą masę pilu į kepimo formą.

Kepu apie 45min. 180C.

Tiekiu pabarsčius cukraus pudra, su šermukšnių uogiene ar vanilinių ledų rutuliuku.

dsc_0314

Parašykite komentarą