Salotos su keptais burokėliais

Keptu buroku

Ilgąjį savaitgalį svečiavomės Garsios Tylos sodyboje pas nuostabius žmones ir gero skonio ambasadorius. Susipažinome, kai susigundžiau paragauti jų gaminamų patiekalų stiklainiuose (plačiau apie juos čia), paskui sekė jų sūrių degustacijos ir ilgainiui susibičiuliavome šeimomis. Svečiavomės nuostabioj sodyboj prie Nevėžio su dideliais horizontais, paukščių chorais ir pavasariu kvepiančiais sodais. O jau vaišių… Viskas buvo begaliniai gardu, bet šios salotos man, keptų burokėlių fanei, patiko labiausiai. Ir netgi feta buvo naminė, įsivaizduojat?

Didesnei valgytojų kompanijai reikės:

5 vidutinių burokėlių

Česnako galvos

Nedidelės gūžės Iceberg salotų

4-5vš tyro aliejaus

200g fetos (tipo) sūrio

3vš saulėgrąžų branduolių

3vš žemės riešutų (be luobelės, skaldytų pusiau)

3vš išlukštentų moliūgų sėklų

Saujos-dvejų prieskoninių žolelių

Saujelės linų ar saulėgrąžų rupinių (nebūtinai)

Burokėlius Vida nulupo, supjaustė piršto storio riekėmis, jas sudėjo į kepimo popieriumi ištiestą skardą, apliejo aliejumi ir užmalė trupučiu druskos. Kepė apie valandą 190C. Česnakus nulupo ir likus 15min. iki kepimo pabaigos, išspaudė presu ant burokėlių.

Kitoje keptuvėje apkepino saulėgrąžų branduolius, moliūgų sėklas ir žemės riešutus. Salotas supjaustė kubeliais ir sudėjo į gilų dubenį, ant jų – smulkintą fetą, atvėsusius burokėlius ir sėklas, rupinius ir kapotą raudonėlį. Vida pasakojo, kad vasarą šias salotas gardina savo daržo gėrybėmis – gelsvėmis, builiais, dašiais, tribuliais, svogūnų laiškais.

Valgėme su naminės jautienos kepsniu, Simo gamintu naminiu majonezo padažu ir Vidos marinuotomis pupelėmis ir šermukšnių pagardu.

Citata

2 Komentaras (+add yours?)

  1. Vida
    Geg 02, 2017 @ 14:35:48

    Aš irgi tokias valgiau ;) Su puikia kompanija!

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos