Rabarbarų trupiniuotis

Krambliai2

Rabarbarai auga kaip pasiutę, tik spėk pjauti kotus, pjaustyti juos į salotas, malti ir šaldyti žiemai… Ir tuo pačiu nors kartą metuose pagaminti nuodėmingai skanų trupiniuotį. Be miltų, be rafinuoto cukraus, galima netgi be sviesto, keičiant jį kokosų aliejumi, todėl labai toli nuo originalaus recepto. Šis mano mėgstamiausias variantas itin tinka rudens obuolių derliaus šventėms, tuomet namai pakvimpa cinamonu. O pavasarinis rabarbarinis visiškai kitoks – gaivesnis, skalsesnis.

Kadangi trupiniuotį sunku pjaustyti ir gražiai tiekti, jį dažnai kepu keksiukų formelėse, mažose silikoninėse kepimo formose ar nedideliuose stiklainiukuose, taip taip, jie atlaiko kepimo temperatūrą ir be abejo puikiai tinka, kai gardumynas turi su jumis kažkur tolėliau keliauti. Užsukate dangtelį ir į rankinę 🙂  

12 – kai keksiukų reikia:

3 rabarbaro kotų

1 st avižinių dribsnių

2 vš kokosų drožlių

2 vš sezamo sėklų

1 vš moliūgų sėklų

1 vš linų sėmenų

1 vš saulėgrąžų branduolių

100 g sviesto (arba kokosų aliejaus)

2 vš medaus

Sviestą arba kokosų aliejų ištirpdau metaliniame indelyje ant pačios mažiausios ugnies. Rabarbarus nulupu ir supjaustau plonais griežinėliais. Riebalus pilu į gilesnį indą, suberiu visas sėklas, dribsnius ir drožles, dedu medų ir kruopščiai sumaišau.

Į formeles dedu po arbatinį šaukštelį trupinių, tuomet tolygiai paskirstau visus rabarbarų griežinėlius ir, paspaudžiant šaukštu, sudedu likusius trupinius. Jei trupinių lieka, sudedu juos į užsegamą maišelį ir sandėliuoju šaldiklyje.

Kepu 150C temperatūroje, 20 minučių režimu tik iš apačios, o likusias 10 minučių kepimo režimu iš abiejų pusių.

Trupiniuotis skanus tiek karštas, tiek atvėsęs.

Krambliai

Parašykite komentarą