Anglyje brandinta jautiena

Anglis2

Mane visada traukė Sibiras, esu skaičiusi galybę knygų, klausiusi beprotiškai įdomių pasakojimų, lig šiol virtuvėje pats mylimiausias Sabinos dovanotas šaukštas yra pagamintas iš kedro medienos. Ir taip jau nutiko, kad neseniai darbo reikalais teko susipažinti su chemijos mokslų daktaru iš Novosibirsko. Per trumpą pažinties dieną spėjome pakalbėti ir apie istoriją, ir apie Sibiro ypatumus. Sužinojęs, kad rašau apie maistą, jis nusprendė man padovanoti savo šeimos receptą. Va čia tai dovana! Receptas nuskambėjo taip neįtikėtinai, kad jau tą patį vakarą nuostabiojoj Nemenčinės turgaus mėsos parduotuvėje nusipirkau šmotą jautienos ir su nekantrumu telefonu instruktavau vyrą, kad ištrauktų iš vakaro kurto kubilo pečiaus anglis.

Ir štai, po kelių savaičių laukimo galiu pasakyti, kad dovana buvo išties neišpasakyto gėrio. Negaliu nepasidalinti su jumis.

Svarbiausia šiame vytinimo procese yra anglis. Ji būtinai turi būti beržinė ir sumalta į smulkius miltelius. Iš visų pabandytų būdų, labiausiai pasiteisino kavamalė.

Pasiruošiu:

1kg jautienos kumpio

2aš rupios druskos

1aš harisos arba čili miltelių

1aš džiovintų čiobrelių

1aš maltų lauro lapų (galima dėti ir nemaltus)

4 skilteles česnako

2vš maltos anglies

Jautieną nuplaunu, nusausinu, jei gabalas aukštas, pjaunu per pusę, brandinamos mėsos storis neturėtų viršyti 5-6 centimetrų.

Gamybai rekomenduoju mautis silikonines pirštinaites, kitaip rankos, kaip sakydavo mano bobutė, bus paišinos.

Visus sausus prieskonius ir labai smulkiai sukapotą česnaką sumaišau indelyje ir įtrinu, įmasažuoju į mėsą iš visų pusių. Juodąjį gabalą dedu ant plokščios lėkštės ir ją dedu į šaldytuvą, originaliame recepte mėsa brandinama šaltame rūsyje.

Jei naudosite nemaltus lauro lapus, dėkite juos po mėsa.

Po savaitės juodąjį mėsos gabalą apverčiu. O po dvejų jau ragaujame.

Daktaras rekomendavo valgyti su visa anglies pluta. Degustavome penkiese, ir man vienai ta anglis patiko, kiti gabaliukus plovė po šaltu tekančiu vandeniu ir tik tuomet dėjo į burną.

Skonis pakerėjo, tai dar gardžiau už visų rūšių karpačio.

Pjaustau kuo plonesnėmis, permatomis riekelėmis. Ragaujame su raudonu vynu, gryno rugio duona, šermukšnių ar bruknių pagardu.

AnglisANglis1

 

4 atsakymai į “Anglyje brandinta jautiena”

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s