Vaisių salotos

1122

Ar ir jūs turite mėgstamus turgaus prekystalius ir pardavėjus? Aš Kalvarijų turguje turiu krienų babytę, šviežios mėsos senuką, iškalbingąjį sėklų ir augalų pardavėją, ekologinio ūkio daržininką, sėklų ir riešutų Almutę. O jei būnu kur netoliese Karoliniškių, visada užsuku pas vaisių tetulę. Yra toks stebuklingai pigių vaisių prekystalis prie išvažiavimo vartų. Nežinia kodėl, bet vaisiai ir daržovės ten būna ypatingai pigūs, todėl visada į mašiną grįžtu pilnais krepšiais gardumynų.

Vaisius galima valgyti atskirai, žinoma, bet yra kažkokia paslaptis, kodėl juos supjausčius ir sumaišius, gaunasi taip skanu. Ypač, jei arbūzas ne visai saldus, ar persikas ne itin minkštas, ar vyšnia rūgštoka. 

Viena svarbiausių gero skonio sąlygų – salotos turi būti laikomos šaltai, t.y. šaldytuve. O koks bus vaisių ir uogų (arbūzas irgi uoga) derinys, sugalvoju pirkdama vaisius ir pagalvodama, ką turiu namie ar sode. Svarbu, kad būtų bent keli saldesni ingredientai, kad nereikėtų naudoti pridėtinio cukraus.

Vakar į dubenį keliavo:

¼ arbūzo

¼ ananaso

0,5 kg vyšnių

2 apelsinai

1 didelis obuolys

0,5 kg besėklių vynuogių

½ citrinos sultys

žiupsnis cinamono

žiupsnis malto kardamono

Dar viena gero skonio paslaptis – vaisius ir uogas pjaustau ant lentelės su grioveliais šonuose, tai leidžia pjaustant tekančioms sultims nenubėgti per šonus, o kartu su kubeliais papulti į salotas.

Arbūzą, ananasą, obuolį ir apelsinus pjaustau ne mažais gabaliukais, labai smulkūs ilgainiui ištyžta. Išimu vyšnių kauliukus, jas ir vynuoges dedu nepjaustytas ir užpilu citrinos sultimis. Viską giliam dubeny sumaišau ir paragauju. Kartais, ypač vasaros pradžioje parduodamuose vaisiuose, trūksta saldumo, tuomet į vaisių miksą įmaišau

2 šaukštelius rudojo cukraus

Indą laikau šaldytuve, tiekiant sudedu į desertines taures.

VaisiuSalotos

Parašykite komentarą