Kiaušiniai šoninėje

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJau ne kartą susimąsčiau, kad reikėtų padaryti atskirą kategoriją mano tinklaraštyje ir dalintis su jumis man lyg ir savaime suprantamais dalykais, bet, pasirodo, ne visi žino, kad pavyzdžiui prieš plakant baltymus, reikia atšaldyti ne tik juos, bet ir plakiklio antgalius, tiesiog įdedant juos į indą su baltymais. Arba apie tai, kur naudojama cukraus pudra, daugelis naudoja ją tik pyragų ar spurgų pabarstymui, o ištiesų ji skirta labai rimtiems darbams. Ir dar apie tai, kaip gaminti maistą Saugiai – kaip maišyti puodą, keptuvės turinį, kaip produktus berti į verdantį vandenį ar karštą keptuvę ir pan.

Mintis apie Saugiai kilo šiandien ryte, nes esu beveik prievartiniu būdu atvesdinta į darbo saugos įmonėje kursus, kas esate juose buvę, turbūt sutiksite su manim, kad tai sausa reglamentų ir teisinių aktų kratynė, ir joks šermukšnių pagardas to sprangumo nepaskanins, teks gilintis ir, o varge, mintinai mokytis tai, kam išties gaila vietos galvoje 🙂 Tebūnie, pietų pertraukų nebus, todėl iš vakaro kepu seniai planuotus aprašyti kiaušinių krepšelius ir pusryčiausiu, nes iki vakaro be maisto išbūti galima, bet nebūtina.

Šiame recepte mane žavi tai, kad krepšiukai gali būti valgomi tiek karšti, tiek šalti. Karšti tinka labai romantiniame ar atvirkščiai – skubiame ryte ir netgi puikiai tinka pasiimti su savimi kaip užkandį.

Vienam krepšeliui reikės

1 kiaušinio

2-3 juostelių šoninės

Druskos, pipirų, dž. čiobrelių

Jei planuoju, kad valgysime ir šaltus krepšelius, naudoju šalto rūkymo šoninę, bet karštąjam variantui primygtinai rekomenduoju šviežią.

Į keksiuko fomą vieną ant kitos kloju juosteles, taip, kad kraštai liktų išorėje. Įmušu kiaušinius, pasūdau, pamalu pipirų ir beriu po žiupsnelį džiovintų čiobrelių.

Formą dedu į orkaitės vidurį, jungiu 150C ir kepu režimu iš abiejų pusių. Laikas priklauso nuo kiaušinio dydžio, L kepa ir 25 minutes, o S užtenka ir 15-17.

Tiekiu su sezoninėmis daržovėmis, žiemą dažniausiai su raugintais kopūstais. Duonos mėgėjams dar ir skrebutį paskrebinu. Ir lydytu sviestu patepu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Parašykite komentarą