Silkės ir burokėlių užkandis su pupelių pasta

edf

Vienakąsnius man tenka gaminti retokai, bet jei jau būna kokia proga, išnaudoju ją kūrybiškai, kad būtų ne tik skanu, bet ir patrauklu akiai. Skonis, be abejo, irgi nebūna pamirštas, todėl kuriu tik naujas formas. Šįkart pirma atėjusi mintis buvo silkės, burokėlių ir pupelių salotos, jas ir transformavau į vienakąsnius, nušluotus nuo lėkščių per kelias minutes.

Silkę marinuoju pati. Ne tik dėl to, kad galiu į marinatą dėti mažiau cukraus ir kitų parduotuvinės žuvies etiketėse perskaitomų priedų. Marinuoti verta ir dėl to, kad bus tikrai šviežios žuvies skonis, o ir „surūdijusių” silkės šonų išvengiama, o jie man kažkodėl nuo pat vaikystės buvo kažkoks baubas.

Kaip marinuoju žuvį esu aprašiusi ČIA.

Ir dar viena sena naujiena mano virtuvėje – burokėlius įpratau kepti orkaitėje. Virtus kartais nusiperka vyras, kai pats meistrauja šaltibarščius, bet kai jų imuosi aš, ten irgi keliauja kepti ir turbūt todėl vis sulaukiu klausimo – „o kodėl tavo šaltibarščiai skanesni?” 🙂 Kad kaskart nejunginėti orkaitės, vienu metu kepu didelę skardą ilgųjų burokėlių ir atvėsusius sandėliuoju šaldiklyje. Kaip kepti burokėlius esu parašiusi ČIA.

O vienakąsniams (didesniam būriui valgytojų) pasiruošiu:

1 didesnę silkę

2 ilguosius burokėlius (keptus arba virtus)

150 g baltųjų pupelių

100 ml riebesnio majonezo

Žiupsnelį ciberžolės

Žiupsnelį maltų citrinpipirių (ar kitų pipirų)

Konservuotų žirnelių ir sezoninių lapelių papuošimui

Pirmiausiai išverdu pupeles, jas netgi galima pervirti, kad būtų kuo minkštesnės. Beje, jei tingite terliotis su puodais, galima naudoti baltąsiais konservuotas pupeles, svarbu jas gerai nukošti.

Pupeles iš puodo supilu į koštuvą ir joms bevarvant, imuosi darbo su peiliu. Labai plonais griežinėliais supjaustau burokėlius, juos dedu ant lėkštės. Nedideliais gabaliukais supjaustau silkę, gabaliukus sudėlioju ant burokėlių.

Pupeles sutrinu į tyrę, kartais reikia blenderio pagalbos, kartais, jei pupelės gerai išvirę, užtenka jas sutrinti šaukštu. Į gautą masę sukrečiu majonezą, beriu ciberžolės, maltų pipirų ir gerai sumaišau. Pastą sudedu į konditerinį maišelį (naudoju daugkartinį silikoninį) su norimos formos antgaliu ir išspaudžiu formas ant likusios burokėlio pusės. Puošiu žirneliais ir įvairiais žalumynais, geriau ne intensyvaus skonio.

Tiekiu atšaldytus, vienkartinių smeigtukų jau irgi atsisakome, valgome įsidėję šakute į savo lėkštę arba ant juodos ruginės duonos riekės.

silkesuzka.jpg

 

Parašykite komentarą