Pica apsimetęs omletas (arba pica keptuvėje)

 

piccBūna gi tokių išganingų dienų, kai bac ir šauna į galvą kokia kulinarinė idėja. Ir vieną tokią dieną, belandžiodama po vištaičių gūžtas ir rinkdama išridentus kiaušinius, ėjau kepti omleto. Mėgstu gausų daržovėmis ir šonine, tad supjausčiau viską, ką radau šaldytuve ir daržovių krepšy, dar ir vienas marinuotas agurkas po vakarėlio liūdėjo. Ir svogūno pusė. Viską paprastuoju būdu supjausčiau, pačirškinau šoninę, joje daržoves, supyliau kiaušinių plakinį ir tiek žinių.

Bet akis užkliuvo už kažkieno vakarėlin atsivežtų ir paliktų tortilijų, pamaniau, kad jos atidarytoje pakuotėje labai greitai kietėja, tad reikia imti ir suvalgyti. Ir ištraukusi blyną supratau, kad jis lygiai tokios pat formos kaip ir keptuvėje čirškantis omletas. Va čia ir žybtelėjo mintis jį uždengti tortilija, kuri taipogi sušils. O apvertus jau iškepusius ir sušilusius produktus, nė nepabarsčiusi sūriu, jaučiausi taip, tarsi valgyčiau picą. Plonapadę, žinoma, bet labai jau gardžią.

Ir štai nuo tada kepu tokią picą bent kartą per mėnesį, kai prekybcentryje prisimenu, kad reikia nupirkti tortilijų. O ir jų pakuotės dabar pasidarė labai sandarios, tad 6 lakštai dažnai būna visų 3 mėnesių picų pagrindai.

Aprašysiu tik patį pirminį receptą, visas variacijas surašysiu apačioje. Ir tikiu, kad jums kils dar daugiau idėjų.

1 picai:

2 kiaušiniai

1 tortilijos lakštas

0,5 šaukštelio druskos

0,5 šaukštelio prieskonių mišinio (ypatingai tinka Prieskonių mišinys su alyvuogėmis)

Viskas!

Kiaušinius mušu į puodelį, beriu druską (jei naudoju daug sūdytų produktų, druskos nededu visai) ir šakute suplaku.

Keptuvėje pirmiausiai apkepinu naudojamus produktus, ant jų supilu kiaušinių plakinį, sumažinu ugnį ir laukiu, kol jis pabals. Visada patikrinu ar omletas pilnai atšokęs nuo keptuvės dugno, jei ne – medine ar silikonine mentele atkabinu.

Ant omleto dedu tortilijos lakštą, dengiu keptuvę dangčiu, išjungiu kaitrą ir palieku 3-5 minutėms. Tiekiant ant tortilijos dedu lėkštę ir staigiu judesiu apverčiu keptuvės turinį į lėkštę. Ji, žinoma, turėtų būti picos diametro.

Jei norisi labiau apskrudusio pado, toriliją padedu ant darbastalio, ant jos dedu iškepusį omletą ir grąžinu į keptuvę minutei – kitai.

Sūrio man asmeniškai visiškai netrūksta, bet norintys visada gali užsiberti jo.

O su kuo gaminti? Tinka:

  • rūkytos šoninės juostos (jei nenaudojama riebesnė mėsa, kepimui reikėtų aliejaus arba sviesto)
  • bet kokia kepta/virta mėsa ar paukštiena, pieniškos dešrelės, rūkytos ir šlapios dešros
  • geltonieji, raudonieji ar baltieji svogūnai
  • pomidorai
  • cukinijų ar moliūgų juostelės
  • marinuoti arba rauginti agurkai
  • pievagrybiai ar marinuoti miško grybai
  • alyvuogės
  • saldžiosios ir aitriosios paprikos (marinuotos taipogi)
  • sūriai – pasirinktinai
  • ančiuviai

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.