Vištienos ketvirčiai su morkomis, apelsinais ir rabarbarais

Kai tik iš žemės pradeda lįsti rabarbarų kotai, iš atminties stalčiukų krenta pyragai, keksiukai, sausainiai, kompotai… Bet šiemet kilusi idėja rabarbarus įkomponuoti į vieno indo orkaitėje patiekalą nunešė į kulinarines aukštumas.

Rūgštus skonis išties puikiai dera su paukštiena ir saldžiomis morkomis bei apelsinais. Kadangi paukštieną visad kepu lėtai, buvo nuogastavimo, kad rabarbarų kotai smarkiai perkeps ir taps labai minkšti. Bet buvau parengusi ir atsarginį planą – sumalti iškeptas morkas su apelsinų minkštimu ir rabarbarų piurė ir tiekti kaip košę. To neprireikė, rabarbarai buvo minkšti, bet laikantys formą.

Na, o skonis buvo stulbinantis. Gal dėl sūru-saldu-rūgštu-aštru derinio, jis visada pamalonina skonio receptorius. O pats receptas niekuo neypatingas, taip gaminu kone kasdien. Teisingiau gamina orkaitė, nes mano indėlis tebūna sudėti produktus į skardą.

2 porcijoms pasiruošiu:

2 didesnius vištienos ketvirčius

2 morkas

1/2 apelsino

2 rabarbaro kotus

2 skilteles česnako

2/3 šaukštelio rupios druskos

1/3 šaukštelio prieskonių paukštienai mišinio (ar bet kokio kito mėgstamo)

1/3 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių

žiupsnelį kmynų

aliejaus palaistymui (nebūtinai)

Ketvirčius įtrinu druska, trinu, kol nebesijaučia kristalų. Dedu į skardą, padarau gilią įpjovą šlaunelės dalyje. Į ją sudedu griežinėliais pjaustytus česnakus. Užberiu du trečdalius prieskonių mišinio, aitriąją papriką ir kmynus.

Morkas ir rabarbarus nulupu, apelsino pusę supjaustau į kelias dalis. Viską išdėlioju šalia vištienos, pabarstau likusiu prieskonių mišiniu ir ruduoju cukrumi.

Viską apšlakstau aliejumi ir skardą šaunu į orkaitę.

Jungiu 150C ir laikmatyje nustatau 1h 45min. Praėjus šiam kepimo laikui kaitrą didinu iki 200C ir kepu dar 17min.

Tiekiant ant paukštienos išspaudžiu kepto apelsino sultis ir šone dedu morkų ir rabarbarų garnyrą.

Parašykite komentarą