Agurkų ir tuno salotos

Labai gardžiai juokiausi, kai vakar viena pažįstama paklausė ar aš valgau šviežius agurkus, ar tik raugintus/marinuotus? Štai koks mano įvaizdis…
Bet viskas yra atvirkščiai, visuomet raginu pirmiausiai atsivalgyti šviežių daržovių ir tik po to jas grūsti į stiklainius. Suvalgome daug agurkų tiesiog, kaip užkandį, bet labai mėgstame ir salotas. Vienas tokių sukūriau šiemet, kai liko konservuotų pupelių ir tuno padažo, tuomet ir sumąsčiau sujungti įdomius produktus į vienas salotas.
Salotos gaivios, sočios, vasariškos, produktai vos keli, tad puikiai tiks visiems skubantiems ar vasarojantiems. O kad skonis ir vaizdas nenuviltų, būtinai atkreipkite dėmesį į gaminimo eigą, yra vienas svarbus momentas.
4 porcijoms:

6 trumpavaisiai agurkai

1 skardinė (185g) savo sultyse konservuoto, smulkinto tuno (būtinai tokio, ne kitokio)

1 skardinė konservuotų pupelių (400g)

2 šaukštai majonezo

0,5 šaukštelio provanso žolelių

Druskos pakanka konservuose, bet ragaukite pagaminę.
Tuną nukošiu nedideliame koštuve, spaudžiu negailint, kad liktų kuo mažiau sulčių. Į patogų maišymui dubenį sudedu majonezą, prieskonius bei tuną ir gerai sumaišau. Svarbi būtent tokia eiga.
Pupeles pilu į koštuvą, perplaunu šaltu vandeniu ir palieku varvėti. Tuo metu nedideliais kubeliais supjaustau agurkus.
Viską sumaišau ir salotas bent trumpam dedu į šaldytuvą, salotos skanios būtent šaltos. Valgome su juodos ar kvietinės duonos rieke.

 

 

Parašykite komentarą