Mėtiniai česnakai

Turbūt skamba keistai? Ir man taip skambėjo, kai tokiu mišiniu kimšau slyvas ir viriau stiprų marinatą įdomiam receptui. Tokias marinuotas slyvas nuo seno gamina Armėnijoje ir keliose kaimyninėse šalyse, buvo smalsu pabandyti, juolab šiemet slyvų derlius ohoho.

Kadangi slyvas ragausime tik lapkritį ar gruodį, receptą pasaugosiu kitų metų slyvų sezonui, mėgstu pirmiausiai išbandyti skonius, patikrinti kaip ilgai konservuotos gėrybės negenda ir tik tuomet receptu pasidalinti su jumis. O tuo tarpu pasidalinsiu mėtinių česnakų idėja, man jų liko po marinavimo, na nejau mesiu lauk?

Pirmiausiai patepiau orkaitėje apkeptos juodos duonos riekę, duetas puikiai suderėjo ir nuo mėtų kepta duona tapo kvapnesnė. Aromatas tikrai neįkyrus, veikiau suteikiantis šarmo.

Ruošiausi kepti vištaitę, tad šiuo mišiniu patepiau pilvo vidų. Valgiusieji jau iškeptą paukštį kilnojo antakius ir įnirtingai klausinėjo kodėl taip skanu?

O kai ruošėme mėsą šašlykams, į marinatą tyliai įdėjau dosnų šaukštą mišinio. Ir vėlgi sulaukiau galybės komplimentų skoniui.

Todėl, pasibaigus mėtiniam česnakams, pagaminau jų vėl. Gamyba išties elementari, jei turite maisto smulkintuvą.

200 g česnakų

100 g šviežių mėtų

Jei smulkintuvo neturite, viską galima tiesiog smulkiai supjaustyti peiliu.

Česnakus nulupu, mėtų lapelius nuskabau nuo koto ir viską sudėjus į smulkintuvo indą malu, kol česnakai virsta nedideliais gabaliukais,  svarbu nesumalti iki košės.

Ruošinį sudedu į stiklainį ar maisto dėžutę ir laikau šaldytuve.

 

 

 

Parašykite komentarą