Itin patogus ruošinukas česnako draugams. Naudoju jį absoliučiai visur, kur česnakas prašosi draugijon – kepta mėsai ar vištienai marinuoti, sriuboms gardinti, pakeptai duonai patepti, česnakinio sviesto gamybai ir t.t. Ruošinys visada po ranka, o rankos česnakais kvepia tik kartą per mėnesį-du.
Nulupu ir blenderio peilių pagalba susmulkinu:
10-12 česnako galvų
Ruošinį konservuoju dviem būdais:
1. Druska – sumaišau maltus česnakus su
2 šaukštais rupios druskos
Su druska laikomi česnakai kartais įgyja žalią spalvą, tai skoninėms savybės jokios įtakos neturi.
2. Aliejus – permaišau maltą masę su
8 šaukštais tyro aliejaus
Taip ruošti česnakai laikosi ne taip ilgai, kaip druskinti, įgyja tamsiai geltoną spalvą, ir, deja, po 6-7 savaičių jau nebetinka maistui. Tačiau tai atsiperka galima sakyti paruoštu marinatu mėsai ir vištienai, telieka pridėti sausų ar šviežių žolių ir trinti mėsos gabaliukus.
Laikau sandariame inde šaldytuve.
Labai esu dekinga už tokius gerus naudingus ir nebrangius receptukus. Sekmės Jums.
Labai malonu, Valerija, nuoširdžiai dėkoju.