Italas, pamatęs šiuos džiūvėsėlius, pasakytų, kad tai biscotti sausainiai. Mano galva tai labiau džiūvėsiai, vienus juos valgyti sprangu, o štai pamirkytus kavoje ar juodoje arbatoje – tiesiog puiku. O italai juos drėkina vynu. Labai patogu išsikepti didelį jų kiekį, mat juos valgyti galima visą mėnesį, jie tiesiog… negenda. Beje, gražioje popierinėje pakuotėje – skani dovana Kalėdoms.
Didesniame inde sekančia tvarka maišau
2 kiaušinius
1 st cukraus
2 vš kakavos (truputį praskiestos karštu vandeniu ir išmaišytos iki košelės)
1 aš kepimo miltelių
200 g žemės riešutų
Po 100 g džiovintų slyvų ir spanguolių
1,5-2 st miltų (gali reikti netgi daugiau)
Tešla turi būti kieta. Padalinu ją į dvi dalis ir formuoju pailgus „batonus”, apie 30 cm ilgio ir 5-7 cm pločio. Kepu apie 30 min. iki 180C įkaitintoje orkaitėje. Dar karštus „batonus” aštriu peiliu supjaustau 2-2,5 cm riekelėmis, paskleidžiu skardoje, saikingai pabarstau
Cinamonu
ir kepu dar apie 15 minučių. Riekeles vidury kepimo galima apversti – geriau išdžius.
Patarimas – kakavos galima nedėti, tuomet kepiniai bus šviesūs ir dar labiau panašūs į klasikinius džiūvėsėlius.