Dar vienas kopūstų greitam vartojimui marinavimo būdas. Šis nurungia kitus savo spalvomis, maloniu aštrumu ir kvapnumu. Kadangi kopūstai labai intensyvaus skonio, todėl tiks prie švelnesnių mėsiškų patiekalų – paukštienos kotletukų ar guliašo su bulvių koše, ir be abejo puikiai tiks kaip užkanda, vienakąsnių sudedamoji ir pan.
Gaminu vieną trilitrinį stiklainį per kartą. Žinoma, galima gaminti ir mažesniuose stiklainiuose. Juos užpildau, paeiliu sluoksniuodama
0,5 vidutinio kopūsto – pjaustyto stambesniais kvadratėliais
1 didesniu šviežiu nuluptu burokėliu – pjaustytu stambesniais kubeliais
2vnt. česnako – stambiai pjaustytomis skiltelėmis
1-2 čili pipirkų ankštimis- pjaustytomis riekelėmis
Daržovėms sugulus stiklainyje, ruošiu marinatą. Vidutiniame puode užvirinu
1l vandens ir jam užvirus beriu
1st aliejaus (rapsų ar alyvuogių)
1st balto cukraus
2vš druskos be kaupo
1aš kmynų
Cukrui su druska ištirpus, išjungiu ugnį ir supilu
1,5st obuolių acto
Nedelsiant užpilu marinatu daržoves, užsuku dangteliu, verčiu žemyn galva ant rankšluosčio ir kloju sena pūkine striuke. Atvėsusį stiklainį nešu į rūsį.
Valgyti galima po 10-12 dienų, tačiau atidarius stiklainį, daržoves jau reiktų laikyti šaldytuve.
Patarimas – jei pritrūktų marinato, papildykite stiklainį verdančiu vandeniu iš virdulio.