Naminių pomidorų dar reikės palaukti, o belaukiant taip užsimaniau ko nors kad ir su pirktiniais pomidorais… Ši silkė – mūsų vasarų palydovė, kartais ją gaminu Kūčių stalui, bet visgi jokia pirktinė daržovė nenurungs naminių skonio ir kvapo varžybose, todėl ypatingai dažnai valgome šią silkutę vasarą. Pabuvusi šaldytuve ji dar ir atgaivins karštą dieną. O kol laukiam savų pomidorų
4-6 porcijoms perku
2 silkių išklotines su oda
1 vidutinį mėlynąjį svogūną
250g vyšninių pomidorų
SIlkę nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais. Vyšninius pomidorus perpjaunu per pusę, o svogūnus supjaustau stambesniais gabaliukais. Pasiruošiu padažą iš
100ml alyvuogių aliejaus (ar nerafinuoto saulėgrąžų)
1aš juodųjų garstyčių grūdelių
2vš citrinos sulčių
1aš rudojo cukraus
0,5aš maltų juodųjų pipirų
Viską gerai permaišau ir pilu ant silkės su daržovėmis. Išmaišau ir nešu į šaldytuvą. Po valandos jau galima valgyti.
Tiekiu su juoda duona. Labai skanu padažyti šią silkutę grietinėje. Pietų stalui tiks ir virtos bulvės.