Vakar Nemenčinės turguje negalėjau praeiti pro dėžę su šviežiomis bulvėmis, tokios jau jos buvo apetitnos, kad paprašiau pasverti porą kilogramų. Viriau jas vakarienės garnyrui, bet, kaip dažnai būna, bulvių lieka. Yra labai skanus būdas jas realizuoti – apkepti su kiaušiniais pusryčiams.
2 porcijoms
2 didesnes su lupenomis virtas bulves
Supjaustau kubeliais (lupti nereikia), ir apkepinu gerai įkaitintame saulėgrąžų aliejuje. Įmušu
3 kiaušinius
Gardinu druska, pipirais. Stengiuosi smarkiai nemaišyti, kad kiaušinienė išlaikytų apkepo formą. Atsargiai apverčiu, dengiu keptuvės dangtį ir, išjungus ugnį, palieku 5-7min. Tuo metu į lėkštes pripjaustau šviežių daržovių ar salotų lapų.
Tiekiu, pabarsčiusi kapotais žalumynais, su duona ar skrebučiu, majonezu. Šįryt garnyrui labai tiko vakar be vandens, indelyje su prieskoniais ir druska, užraugti agurkėliai.