Saldumynų ir bandelių mėgėjai niekada neatsisako spurgų, ir netgi man, ne itin mėgstančiai saldų skonį, spurgos labai tinka. Tobulų spurgų paslaptis – degtinė tešloje. Vaikams ji nė kiek nepakenks, nes alkoholis išgaruos virimo metu, bet jo dėka spurgos prisigers aliejaus kelis kart mažiau. Šviežios, kvapnios, dar šiltos, pabarstytos cukraus pudra… niam…
Tešlai gilesniame inde šakute sumaišau
2 pakelius riebiausios varškės (apie 360g)
2 kiaušinius
4vš balto cukraus
1aš vanilinio cukraus
1aš kepimo miltelių
5vš miltų
2vš degtinės
Tešla gaunasi skystoka, jei norite formuoti tobulus rutuliukus – dėkite daugiau miltų, tik tuomet spurgos bus gerokai kietesnės.
Nedideliame puode įkaitinu
Kokosų aliejų
Kai jis pradeda spragsėti, formuoju spurgytes. Anksčiau tešlą imdavau padrėkintomis rankomis, bet vanduo karštame aliejuje sukeldavo chaosą, aliejus čirkšdavo ir taškydavosi. Kartą sumaniau panaudoti vienkartines silikonines pirštines, jos labai palengvino gamybos procesą.
Vienu metu į aliejų leidžiu po 6-8 spurgytes, po truputį vartau metaliniu šaukštu, kol jos tolygiai paruduoja. Išgriebiu į popierine servetėle išklotą lėkštę.
Tiekiant pabarstau cukraus pudra.
Nežinau ar šios spurgytės skanios pastovėję dieną-kitą, nes dar nėra buvę nesuvalgytos tą pačią 🙂