Orai, anot sinoptikų, šiltyn. Ir ištiesų, jau norisi gaivaus ir lengvo maisto, o kas gali būti gaiviau už vaisių salotas. Pagrindinė uoga – arbūzas, visus kitus vaisius ir uogas renkuosi sezoniškai, arba tiesiog iš to, ką šiuo metu turiu. Yra tik vienas niuansas – dabar derančias braškes verčiau palikti papuošimui, įmaišius jas į salotas, jos nudažo viską rausvai, ir tai nėra labai graži spalva. Be to, jos greičiausiai ištyžta, todėl dedu jų tik prieš pat tiekiant ir tik ant porcijos viršaus.
Šiandien salotos iš
1/4 arbūzo
0,5 ananaso
2 kivių
1 obuolio
1 kriaušės
2 apelsinų
1 citrinos
2 šaukštų rudojo cukraus
Visus vaisius supjaustau nedideliais kubeliais, dedu į gilesnį indą, išspaudžiu citrinos sultis, supilu jas ant vaisių, ten pat suberiu cukrų ir viską kruopščiai permaišau. Dedu į šaldytuvą bent valandai.
Tiekiu taurėse, papuošdama braškėmis, mėlynėmis, avietėmis ar gervuogėmis.
Salotas galima gardinti kokosų ar migdolų plokštelėmis, kapotais mėtų lapeliais.