Kaip ir dauguma šokoladinių keksiukų, šie irgi yra purūs, minkštučiai ir gardūs. Riešutų kremo kepurių mintis kilo vieną gūdžią dieną, kai reikėjo skubiai susiruošti į svečius pas saldumynų garbintojus. Jie visada laukia ne tik manęs 🙂 Šokoladiniai keksiukai buvo iškepti, bet namie nebuvo jokių produktų glazūrai ar kremui. Tik lentynos kampe liūdintis riešutų kremo indelis. Kremą sudėjau į konditerinį švirkštą, vieno keksiuko vidų išpjoviau specialiu įrankiu (pagūglinę rasite kaip jis atrodo, netgi labiau naudojamas obuolių šerdies išpjovimui), švirkštu sustūmiau kremą ir suformavau mažą kepurę. Paragavom… Ir taip pat užpildžiau likusius. Ir tiek žinių – naujas receptas „greitai rankai”.
Keksiukus kepu senu geru išbandytu būdu:
3 kiaušinius
1st baltojo cukraus
1pak. (180g) tirpinto sviesto
4vš kakavos miltelių
2aš kepimo miltelių
1,5st miltų
Suplaku virtuvinio kombaino pagalba, galima plakti ir rankine šluotele, žinoma.
Miltų gali reikti mažiau/daugiau, todėl siūlyčiau juos berti palaipsniui, kol tešla taps grietinės tirštumo. Šių proporcijų užtenka kaip tik 12 keksiukų formelių – jas 3/4 užpildau tešla ir šaunu į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 40-50min.
12 keksiukų įdarui sunaudoju apie 150g riešutų kremo.