Maloniai kandžiojantis liežuvį padažas. Tiks ne tik su mėsos ar paukštienos kepsniu, bet ir keptos jūrinės žuvies draugijoje. Padažą galima gaminti ir iš krituolių obuolių, jų šiemet pilni sodai. Svarbiausia, kad į konservuojamą padažą nepapultų puvinio, todėl obuolius reikėtų kruopščiai išpjaustyti.
Darau iš tokių proporcijų:
3 kg obuolių kubelių
2 vš druskos
4 vš rudojo cukraus
2 aš ciberžolės
2 čili pipirai (7-10cm)
10 česnako skiltelių
300 ml obuolių acto
2 aš maltų citrinpipirių
Obuolius nulupu, išimu sėklalizdžius ir supjaustau nedideliais kubeliais. Čili pipirą ir česnaką supjaustau kuo smulkiau. Pasiruošiu nedidelius stiklainius ir dangtelius – išplaunu karštu vandeniu su soda ir išdžiovinu apverstus ant virtuvinio rankšluosčio.
Į puodą supilu actą, suberiu obuolių kubelius ir kaičiu pačią mažiausią ugnį. Uždengiu dangtį ir verdu apie 15min. nuo užvirimo. Suberiu cukrų, druską, ciberžolę, česnakus, čili bei citrinpipirius. Maišant verdu 5-7 min., jei obuoliai dar vis nesukritę, blenderiu pasmulkinu iki vientisos masės. Karštą padažą supilstau į stiklainius, užsuku ir apverčiu aukštyn kojomis ant stalo. Atvėsusius konservus laikau rūsyje, o atidarius – šaldytuve.
Patarimas: verdant šį padažą stenkitės nestovėti tiesiai virš garų, acto garai nėra labai draugiški mūsų kvėpavimo takams.
Kiek procentų turi būti obuolių actas?
Miela Rasa, obuolių actas parduotuvėse būna 6%.
ačiū,butinai padarysiu, nuostabus jūsų receptai,o šis tai jau…….
Miela Aldona. Ačiū ir Jums 🙂 Šį pabandykite, gal patiks.
Skamba labai viliojančiai, būtinai išbandysiu. Norėčiau sužinoti, koks kiekis padažo išeina iš nurodytų produktų.
Miela Vida, +/- 2 litrai.
Kaip bus po kurio laiko pasakyti sunku.
Bet pats principas padažo neblogas. Cukraus daugiau dadėjau ,pipiro taip pat truputi daugiau, kad man tiktų, na ir dalį obuolių parūkiau ant vyšnios kepsninėje. Va rūkymas tam padažui tikrai davė daug. Skanu ragaujant