Ilgąjį savaitgalį svečiavomės Garsios Tylos sodyboje pas nuostabius žmones ir gero skonio ambasadorius. Susipažinome, kai susigundžiau paragauti jų gaminamų patiekalų stiklainiuose (plačiau apie juos čia), paskui sekė jų sūrių degustacijos ir ilgainiui susibičiuliavome šeimomis. Svečiavomės nuostabioj sodyboj prie Nevėžio su dideliais horizontais, paukščių chorais ir pavasariu kvepiančiais sodais. O jau vaišių… Viskas buvo begaliniai gardu, bet šios salotos man, keptų burokėlių fanei, patiko labiausiai. Ir netgi feta buvo naminė, įsivaizduojat?
Didesnei valgytojų kompanijai reikės:
5 vidutinių burokėlių
Česnako galvos
Nedidelės gūžės Iceberg salotų
4-5 šaukštų tyro aliejaus
200 g fetos (tipo) sūrio
3 šaukštų saulėgrąžų branduolių
3 šaukštų žemės riešutų (be luobelės, skaldytų pusiau)
3 šaukštų išlukštentų moliūgų sėklų
Saujos-dvejų prieskoninių žolelių
Saujelės linų ar saulėgrąžų rupinių (nebūtinai)
Burokėlius Vida nulupo, supjaustė piršto storio riekėmis, jas sudėjo į kepimo popieriumi ištiestą skardą, apliejo aliejumi ir užmalė trupučiu druskos. Kepė apie valandą 190C. Česnakus nulupo ir likus 15 min. iki kepimo pabaigos, išspaudė presu ant burokėlių.
Kitoje keptuvėje apkepino saulėgrąžų branduolius, moliūgų sėklas ir žemės riešutus. Salotas supjaustė kubeliais ir sudėjo į gilų dubenį, ant jų – smulkintą fetą, atvėsusius burokėlius ir sėklas, rupinius ir kapotą raudonėlį. Vida pasakojo, kad vasarą šias salotas gardina savo daržo gėrybėmis – gelsvėmis, builiais, dašiais, tribuliais, svogūnų laiškais.
Valgėme su naminės jautienos kepsniu, Simo gamintu naminiu majonezo padažu ir Vidos marinuotomis pupelėmis ir šermukšnių pagardu.
Aš irgi tokias valgiau 😉 Su puikia kompanija!
🙂 Komplimentai tau