Ne visi vakar vakare kepti lietiniai blynai buvo sutaršyti, ryte du liūdnai šypsojosi lėkštėje. Grietinė, sūris, mėsa, uogienės – viskas pasirodė taip pabodę… Baisiai užsimaniau ko nors gaivaus, pirmiausiai pagalvojau apie salotas ir tuomet toptelėjo – o kodėl blynai negali būti valgomi šalti? O dar pagavo įkvėpimas (šiemet nepagaminau advento vainiko), tai taip ir susiplakė viskas į vieną – advento vainiko formos salotos su blynais. Eilinį kartą pareklamuosiu judros sėklas, jos tobulai dera su šviežiu pomidoru, jei dar nebandėte – labai rekomenduoju.
1 porcijai reikia:
2 saujos špinatų lapų
1 trumpavaisio (ar trečdalis ilgavaisio) agurko
2 nedidelių pomidorų
1 lietinio blyno
1aš judros sėklų
1aš sezamo sėklų
Lietinį blyną standžiai suvynioju ir supjaustau apie 0,5cm skrituliukais. Gražiausius špinatų lapus kloju aplink lėkštės kraštą. Likusius smulkiai sukapoju. Agurką sutarkuoju šiaudeliais, pomidorus supjaustau skiltelėmis. Į lėštės vidurį dedu žvakidę su arbatine žvakute. Nuo jos link krašto ratu dėlioju pomidorus, tuomet agurkus, vėl pomidorus. Blynų ratukus sudedu ant agurkų, tarpus nubarstau kapotais špinatais. Judros sėklas beriu ant pomidorų, sezamo – ant špinatų.
Pasiruošiu padažą
1vš žemės riešutų aliejaus
1vš citrinos sulčių
0,5aš medaus
žiupsnelį čili miltelių
suplaku, užpilą ant salotų pilu tik prieš pat tiekiant.