Špinatų salotos su lietiniais blynais

DSC_0194

 

Ne visi vakar vakare kepti lietiniai blynai buvo sutaršyti, ryte du liūdnai šypsojosi lėkštėje. Grietinė, sūris, mėsa, uogienės – viskas pasirodė taip pabodę… Baisiai užsimaniau ko nors gaivaus, pirmiausiai pagalvojau apie salotas ir tuomet toptelėjo – o kodėl blynai negali būti valgomi šalti? O dar pagavo įkvėpimas (šiemet nepagaminau advento vainiko), tai taip ir susiplakė viskas į vieną – advento vainiko formos salotos su blynais. Eilinį kartą pareklamuosiu judros sėklas, jos tobulai dera su šviežiu pomidoru, jei dar nebandėte – labai rekomenduoju.


1 porcijai reikia:

2 saujos špinatų lapų

1 trumpavaisio (ar trečdalis ilgavaisio) agurko

2 nedidelių pomidorų

1 lietinio blyno

1aš judros sėklų

1aš sezamo sėklų

Lietinį blyną standžiai suvynioju ir supjaustau apie 0,5cm skrituliukais. Gražiausius špinatų lapus kloju aplink lėkštės kraštą. Likusius smulkiai sukapoju. Agurką sutarkuoju šiaudeliais, pomidorus supjaustau skiltelėmis. Į lėštės vidurį dedu žvakidę su arbatine žvakute. Nuo jos link krašto ratu dėlioju pomidorus, tuomet agurkus, vėl pomidorus. Blynų ratukus sudedu ant agurkų, tarpus nubarstau kapotais špinatais. Judros sėklas beriu ant pomidorų, sezamo – ant špinatų.

DSC_0244

Pasiruošiu padažą

1vš žemės riešutų aliejaus

1vš citrinos sulčių

0,5aš medaus

žiupsnelį čili miltelių

suplaku, užpilą ant salotų pilu tik prieš pat tiekiant.

DSC_0221

 

 

 

Parašykite komentarą