Cinamoniniai keksiukai su šokoladu

MRV

Tarsi ir paprasti keksiukai, tačiau kvapnūs prieskoniai pripildo namus šventiniu aromatu labai ilgam… Mėgstame juos ir ką tik iškeptus, su pieno ar arbatos puodeliu, tiek atvėsusius su kava. Kaip ir dauguma biskvitinių pyragėlių, šie keksiukai minkšti ir purūs būna tik kelias dienas, bet dar nėra buvę, kad jie lauktų valgytojų tiek laiko.

Dvylikai vidutinio dydžio keksiukų bus reikalinga:

1st stiklinė cukraus

3 vidutinio dydžio kiaušiniai

1-1,5st stiklinės miltų

100ml aliejaus

1aš cinamono

žiupsnelis malto muskato riešuto

žiupsnelis malto kardamono

0,5aš sodos

2vš obuolių ar vyno acto

šokolado drožlių pabarstymui

Tešlai nebūtina virtuvinė technika, viską galima išsukti rankiniais plaktuvais – šakutėmis ar šaukštais. Bet jei turite mikserį ar virtuvinį kombainą – galima sutaupyti nemažai laiko.

Pirmiausiai išplaku kiaušinius su cukrumi ir aliejumi. Cukrus turi pilnai ištirpti, tik tuomet šaukštą po šaukto dedu persijotus miltus, nenustojant plakti, kol tešla tampa grietinės tirštumo. Tuomet suberiu prieskonius. Nedideliame indelyje sumaišau sodą su actu, mišinį irgi supilu į tešlą. Prieskonius ir gesintą sodą įmaišau į tešlą ir ją šaukštu porcijuoju į popierines formeles. Prieš šaunant į orkaitę, keksiukų paviršių pabarstau tarkuotu šokoladu.

Kepu apie 35-45min. 180C.

Parašykite komentarą