Naujų Metų stalui

DSC_0445 modified

Man labai smagu, kad su kiekvienais metais tobulėjame, keičiamės vidujai. Ir kaip dažnai sakau – ne senstame, o bręstame. Su branda ateina ir tradicijų kaita. Jei prieš dešimtmetį šventinio stalo neįsivaizdavome be mišrainių su majonezu, tai dabar jau ir majonezą pasigaminu pati, ir nebevalgome jo tokiais kiekiais, o eilinėmis dienomis net pamirštame apie jį… Sulčių pakuotėse irgi seniai nebėra, limonadų, tortų… Gaivinamės giromis ar beržų sula iš rūsio, o saldumynų mėgėjus palepinu desertais.

Pastaruoju metu šventes pradedame su kepta ėrio ar stirnos koja, ypatingai ruošta šonine, o vėliau mėgaujamės kompanija nebe prie stalo, furšetuojame visuose namuose, kas prie židinio susirangę, kas virtuvėje šnabždasi ir kikena, o kas ir lauko kubile mirksta ir snaiges liežuviais gaudo :) Smagios tos žiemos šventės…

Žvilgtelkite, surinkau mūsų namų šventines pažibas į vieną vietą, gal kas sužibės ir ant jūsų stalo:

Šventinis kiaulienos sprandinės kepsnys su dž. slyvomis

Šoninės suktinis

Šoninės kepimo ypatumai

Keptas varškės sūris

Cukinijų ir morkų kišas

Kepti kalmarų žiedai

Nuostabusis svogūnų pyragas

Spalvingi lavašo suktiniai su kiaušiniene

Vištienos salotos su paprika

Salotos su lietiniais

Jautienos mišrainė

Gaivios salotos su vištiena

Mišrainė “Iš širdies“

Grybų mišrainė

Sumuštiniai su silkute

Slyvų ir šoninės suktinukai

Sumuštiniai su burokėliais

Pikantiški sumuštiniai

Šampinjonų užkandėlė

Sūrūs krepšeliai

Šprotų užkandis

Žalias zuikis

Šoninės ir žalumynų suktinukai

 

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.