Keptas varškės sūris

Keptas suris

Šiam puikiam užkandžiui naudoju šviežią varškės sūrį, patį paprasčiausią, be jokių priedų arba su kmynais. Kadangi naminį sūrį būtų griekas kepti, renkuosi prekybcentrių siūlomus pigesnius ir ne tokius „gyvus” sūrius. Valgome keptą sūrį karštą kaip pietų patiekalą, su šviežiais pomidorais ir žalumynais, man labai patinka tas girgždančios varškės pojūtis. Arba iškepusį sūrį atvėsinu ir pjaustau storesniais griežinėliais ir tiekiu kaip užkandį. Mums gardžiausias česnakinis su džiovintais pomidorais, o jį gaminu sekančiai.

2 nedidelių sūrių gardinimui reikia:

1 šaukšto aliejaus

6 skiltelių česnako

džiovintų čiobrelių

maltų raudonųjų pipirų

maltų citrinpipirių

rupios jūros druskos

Sūrius išimu iš pakuočių, nusausinu popieriniais rankšluosčiais. Skardelę ištiesiu kepimo popieriumi ir jį konditeriniu teptuku patepu aliejumi. Sudedu sūrius ir juos taipogi aptepu likusiu aliejumi. Česnakus ir pomidorus supjaustau plonais griežinėliais, juos tolygiai paskirstau ant sūrių. Tuomet beriu po žiupsnį visų prieskonių. Beje, jei sūris be kmynų, galima užberti ir jų.

Sūrius dedu į orkaitę, jungiu 180C ir kepu 30-40min.

Karštus dedu į lėkštes su jau paruoštu garnyru. Šaltiems užkandžiams atvėsusius sūrius dedu į šaldytuvą 4-5h ir tik tuomet tiekiu.

Keptas Suris2

0 atsakymų į “Keptas varškės sūris”

Parašykite komentarą