Keptas varškės sūris

Keptas suris

Šiam puikiam užkandžiui naudoju šviežią varškės sūrį, patį paprasčiausią, be jokių priedų arba su kmynais. Kadangi naminį sūrį būtų griekas kepti, renkuosi prekybcentrių siūlomus pigesnius ir ne tokius “gyvus“ sūrius. Valgome keptą sūrį karštą kaip pietų patiekalą, su šviežiais pomidorais ir žalumynais, man labai patinka tas girgždančios varškės pojūtis. Arba iškepusį sūrį atvėsinu ir pjaustau storesniais griežinėliais ir tiekiu kaip užkandį. Mums gardžiausias česnakinis su džiovintais pomidorais, o jį gaminu sekančiai.

2 nedidelių sūrių gardinimui reikia:

1vš džiovintų pomidorų (konservuotų aliejuje)

6 skiltelių česnako

džiovintų čiobrelių

maltų raudonųjų pipirų

maltų citrinpipirių

rupios jūros druskos

Sūrius išimu iš pakuočiu, nusausinu popieriniais rankluosčiais. Skardelę ištiesiu kepimo popieriumi ir jį konditeriniu teptuku patepu džiovintų pomidorų aliejumi. Sudedu sūrius ir juos taipogi aptepu kvapniuoju aliejumi. Česnakus ir pomidorus supjaustau plonais griežinėliais, juos tolygiai paskirstau ant sūrių. Tuomet beriu po žiupsnį visų prieskonių. Beje, jei sūris be kmynų, galima užberti ir jų.

Sūrius dedu į orkaitę, jungiu 180C ir kepu 30-40min.

Karštus dedu į lėkštes su jau paruoštu garnyru. Šaltiems užkandžiams atvėsusius sūrius dedu į šaldytuvą 4-5h ir tik tuomet tiekiu.

Keptas Suris2

2 atsakymai į “Keptas varškės sūris”

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s