Kokosinė žuvienė

DSC_0251

Kadaise anyta virdavo žuvienę grietinėlėje, niekada taip ir nepamėgau tos sriubos, gamintos iš riebios lašišos. Todėl pasidalinsiu su jumis savo mėgstamiausios žuvienės receptu. Jei visgi mėgstate riebesnį skonį, šiai sriubai rinkitės kitą jūrinę žuvį – lašišą, riebžuvę, vilkžuvę ir pan. Ištiesų svarbu, kad žuvis nebūtų iš gėlo vandens telkinio, ji visiškai nedera su kokosu. O kokosų pieną lengvai pasigaminsite namie, receptas čia.

Ši sriuba pagaminama itin greitai, pavyks ir studentui ir net virtuvėje besisukiojantiems vaikams.

Pirmiausiai pasiruošiu daržoves:

2 vidutines morkas supjaustau nedideliais kubeliais

0,5 saliero gumbo (apie 300g) tokiais pačiais kubeliais

200g šaldytų žirnelių traukiu iš šaldymo kameros ir palieku atšilti

1 poro baltą dalį supjaustau griežinėliais

Kaičiu 5l puodą su 3l vandens, o jam užvirus, sudedu 2-3cm gabaliukais supjaustytą

500-700g rudagalvės menkės filė

Sumažinu ugnį, pridengiu puodą dangčiu ir palieku virti 15min.  Per tą laiką nedideliame kiekyje sviesto apkepinu morkas, porą ir salierą. Keptuvės turinį supilu į puodą su žuvimi, verdu dar apie 10min., tuomet suberiu žirnelius ir

2aš jūros druskos

1aš ciberžolės

po žiupsnelį džiovinto rozmarino ir gelsvės (galima keisti petražolėmis)

200ml kokosų pieno

Sriubą užkaitinu, bet nebeleidžiu užvirti, išjungiu ugnį ir puodą dengiu dangčiu. Kol produktai sriuboje susiporuoja, kiekvienam valgytojui pakepinu po skrebutį.

Tiekiu su skrebučiu, pagardintu gabaliuku sviesto.

Parašykite komentarą