Marinuoti agurkai ‘viens-du’

Agurkai2

Ką tik iš rūsio parnešiau paskutinį šiuo receptu pernai marinuotų agurkų stiklainį ir dabar jau receptą drąsiai galiu vadinti išbandytu. Apie taip gaminamus konservus man pernai parašė Violeta. Tuomet pagalvojau – be sterilizacijos ir aš gaminu, bet kad taip… net be marinato? Viens-du ir pagaminau 12 stiklainių, o žiemą mintimis siunčiau linkėjimus Violetai. Na, viskas tiesiog super – gamyba, vaizdas, traškumas, skonis. Svarbiausia nenusižengti proporcijoms, o susimaišyti išties sudėtinga, nes viskas skaičiuojasi po 2. Šaukštai be kaupo ;) 

Proporcija 1 litro stiklainiui.

Stiklainius išplaunu, iškaitinu ir į kiekvieną dedu:

2vš cukraus

2aš druskos

2aš prieskonių marinavimui mišinio

2vš 9proc. acto

Sudedu agurkus, jei jie nedideli – tiesiog nupjaunu galiukus, didesnius pjaustau juostomis arba riekelėmis, pjaustytų, žinoma, telpa daugiau.

Verdančiu vandeniu nuplikau užsukamus dangtelius ir užkaičiu didelį puodą su vandeniu. Kai tik vanduo užverda, juo sklidinai užpilu agurkus, užsuku dangtelius, stiklainius papurtau, kad pasiskirstytų prieskoniai ir verčiu aukštyn kojom ant pledo. Stiklainius kuo skubiau apkūtoju sena pūkine striuke ir palieku 12h. Ir nešu rūsin.

Viens-du, ištiesų. Ir kas patinka labiausiai – jokio likusio marinato puode!

Agurkai2-1.jpg

Citata

19 Komentaras (+add yours?)

  1. Aldona
    Rgp 01, 2016 @ 13:54:54

    Ir aš taip konservuoju, tik cukraus mažiau dedu…patikima…

    Atsakyti

  2. daiva
    Rgp 02, 2016 @ 08:17:37

    geras receptukas,bet as tai pries dedant y stiklainius agurkus nusutinu,paskui visa kita + verdantis vanduo,reiks ir taip ismegint :)

    Atsakyti

  3. Reda
    Rgp 02, 2016 @ 11:01:25

    as visada taip darau, tik druskos 1valg sauksta dedu ant to pacio kiekio ;)

    Atsakyti

  4. aldona danisevičienė
    Rgp 02, 2016 @ 13:25:58

    AČIŪ,LABAI UŽ RECEPTUS.PAGARBOAI

    2016 m. rugpjūčio 1 d. 14:28, “Kūmutės Virtuvė” rašė:

    > Kūmucia posted: ” Ką tik iš rūsio parnešiau paskutinį šiuo receptu > marinuotų agurkų stiklainį ir dabar jau receptą drąsiai galiu vadinti > išbandytu ir aprašyti, kad ir jūs galėtumėte pasigaminti šių ypatingai > lengvai gaminamų agurkų. Apie taip gaminamus konservus man perna” >

    Atsakyti

  5. Rima
    Rgp 02, 2016 @ 14:13:05

    o vietoj to misinio gal galima ka nors kita det.negaliu pakest to sieno misinio.

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Rgp 03, 2016 @ 04:37:41

      Miela Rima, kelios skaitytojos rašė, kad deda lauro lapų, pipirų grūdelių, česnako, krapų žiedynų. Su šviežiais prieskoniais bandysiu tik šiemet, todėl negaliu garantuoti, kad gerai gausis, bet turbūt galima pasitikėti ir kitų šeimininkių patirtim :)

      Atsakyti

  6. Jolanta
    Rgp 03, 2016 @ 07:28:36

    o man nulakstė dangteliai

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Rgp 03, 2016 @ 07:34:24

      Miela Jolanta, visų pirma keista – receptą publikavau tik užvakar, kaip čia taip greit pagaminot ir jau išlakstė? :) Jei be juokų, tai dangteliai laksto ne dėl receptūros, dažniausia tai nutinka dėl likusių nešvarumų stiklainyje, senų dangtelių naudojimo ir pan.

      Atsakyti

  7. Jūratė
    Rgp 04, 2016 @ 08:26:43

    Agurkus reikia nuplikyti karštu vandeniu, kitaip jie tikrai nesilaiko

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Rgp 04, 2016 @ 10:05:20

      Miela Jūrate, tikrai laikosi, nes jie nuplikomi karštu marinatu. Recepto esmė – karščio išlaikymas kuo ilgesnį laiką, todėl svarbu gerai apkūtoti ir ilgai po patalais laikyti.

      Atsakyti

    • Audra
      Rgp 17, 2016 @ 17:13:57

      Aš padariau prieš 2 sav,išplikinau,iškaitinau ir t.t.Šiandien jau pabąlę-dagteliai pakelti.Tikrai pirma reikia nuplikyti,o po to daryti.

      Atsakyti

      • Kūmucia
        Rgp 17, 2016 @ 18:14:14

        Miela Audra, jei esate įpratę plikyti, o po to daryti – niekas juk neverčia keisti įpročių. Aš niekada to nedarau ir niekas nebąla. Gal naudojate senus dangtelius? Gal agurkų rūšis netinkama?

  8. Dalia
    Rgp 07, 2016 @ 03:31:13

    Tai labai jau saldus agurkai gaunasi

    Atsakyti

  9. Aldona Hansen
    Rgp 18, 2016 @ 15:39:13

    Mielos kumutes, susidomejau ir as marinuoti agurkelius taip tik misiniui negausiu zydinciu krapu ar galiu naudoti sviezius. PagarbiaI Aldona.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos