Tortas “Mėlyna morka”

dsc_2798

Brangiausiojo gimtadieniui sukurtas ir sukurptas tortas. Apjungiau net tris seniai naudojamus gaminius į vieną ir labai apsidžiaugiau rezultatu. Jei mėgstate gaivius, ne itin saldžius skonius – būtent toks šis tortukas ir yra. Mažieji zefyrai ne tik džiugina akį, bet ir suteikia savito skonio. Na, mano receptoriams tas skonis pernelyg cheminis, tačiau ragautojai labai džiūgavo. O tai juk svarbiausia :) Ir dar vienas gėris – po truputį laisvėjanti šaldymo kamera, uogos šiemet kaip niekad “eina į trasą”.

Biskvitui pasiruošiu:

5 kiaušinius

5 šaukštus su kaupu kvietinių miltų

5 šaukštus su kaupu rudojo cukraus

2vš balto romo

2 stambias morkas

1aš kepimo miltelių arba 1aš sodos/1vš vyno acto

Kremui:

500g grietinėlės

500g maskarponės sūrio

200g balto cukraus

200g šaldytų mėlynių

2vš balto romo

Mėlynes ištraukiu iš šaldiklio ir palieku kambario temperatūroje kelioms valandoms.

Morkas sutarkuoju smulkia tarka ir sumaišau su cukrumi ir romu. Kiaušinius plaku, kol masė padidėja bent kelis kartus, tuomet įmaišau tarkius ir miltus. Jei naudoju kepimo miltelius, juos sumaišau su miltais prieš dedant į tešlą, o jei sodą – gesinu ją šaukšte virš tešlos, lėta srovele pilant actą. Tešlą pilu į silikoninę kepimo formą ir šaunu į iki 150C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 1h. Iškepusį biskvitą apverčiu ant medinės lentelės ir palieku atvėsti.

Pasiruošiu kremą, naudoju elektrinį mikserį.  Grietinėlę išplaku iki standžių putų. Kitame inde sumaišau  maskarponę su cukrumi ir romu, galiausiai suberiu mėlynes. Išsuktą masę sujungiu su plakta grietinėle ir kremą dedu į šaldytuvą.

Atvėsusį biskvitą perpjaunu pusiau arba į tris dalis, padą dedu ant maistine plėvele išklotos plokščios lėkštės. Dedu 1/3 kremo, vėl biskvitą, vėl 1/3 kremo. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Pabarstau spalvotais zefyrais. Skoniui subręsti reikia bent 12h.

Tiekiant plėvelės pagalba perkeliu tortą ant tortinės pado.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s