Kokosiniai saldainiai Pūkučiai

pukuc

Na, itin žiemiškas saldumynas. Tiek akims, tiek dovanoms, tiek skoniui. Esu rašiusi apie saldainius iš džiovintų uogų ir vaisių (receptas), o šių metų atradimu tapo kokosiniai gardėsiai. Produktų reikia nedaug, didžiausią gamybos dalį praleidau lipdydama juos. Bandžiau ir su silikoninėmis pirštinaitėmis, tačiau sena-gera patirtis byloja, kad geriausias lipdymas yra tiesiog delnais. Ir drėkinti šiuo atveju jų nereikia, veikiau atvirkščiai –  verčiau nusausinti. 

400g kokoso drožlių

1 indelis kondensuoto saldinto pieno (~400g)

100g migdolų riešutų

Drožles suberiu į gilesnį indą ir supilu kondensuotą pieną, kruopščiai išmaišau ir palieku valandai, kad pienas bent truputį susigertų į kokosus. Tuo tarpu kaičiu virdulį ir verdančiu vandeniu nuplikau migdolus, palaukiu kol atvės ir nuimu tamsiąsias luobeles. Riešutus nusausinu popieriniu rankšluosčiu.

Iš kokosų masės formuoju mums žinomų kokosinių saldainių dydžio rutuliukus, į jų vidų “įmontuodama” po riešutą. Kas antrą-trečią burbuliuką ploviau rankas šiltu vandeniu ir sausinau rankšluosčiu, kitaip saldainiai pradėdavo veltis tarp pirštų, visiškai prarasdami formą.

Iš nespėtų nufotografuoti, dovanoms ruoštų variacijų:

pagamintus kokosinukus merkiau į ištirpdytą šokolado plytelę ir šaldžiau šaldytuve;

įdariau ne riešutais, o džiovintomis spanguolėmis, po vieną dar ir uždėdama ant saldainio viršaus, labai Kalėdinė dovana.

Patarimas – jei rafaello valgote, visą saldainį dėdami į burną, su šiais saldainiais geriau to nedaryti, o kąsti nedideliais kąsneliais. Bandę sakė, kad nuo viso saldainio labai smarkiai išsipūtė žandai :)

pukuciai

Citata

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos