Burokėlių ir moliūgų sriuba

burokeliusriuba

Ši sriuba itin tinka pietų stalui žvarbią ar niūrią dieną. Pradžiuginsite ne tik skrandį, bet ir akims bus peno – ryškūs burokėliai džiugins kartu su saulės spalvos ciberžole. Naujiena ta, kad jautieną, dedamą į šią sriubą, kepinu kokosų aliejuje, tai suteikia nepakartojamo skoninio žavesio.  Besiruošiant aprašyti sriubą, gaminau ją jau kelis kartus, vienas iš smagesnių atradimų buvo įberti lukštentų moliūgų sėklų į lėkštę tiekiant. 

500 g jautienos šonkaulių

600 g burokų

500 g moliūgo

200 g pastarnoko

300 g svogūno

1 a.š. ciberžolės

1 a.š. mairūno

1 valg. š. druskos

4 valg. š. kokosų aliejaus

Šiai sriubai rinkintės ilguosius burokėlius ir muskatinius moliūgus.

Į 5 litrų puodą pilkite 3 litrus vandens. Burokėlius  nulupkite, dėkite į puodą su vandeniu. Virkite apie 30 minučių. Tuo metu gilioje keptuvėje išlydykite kokosų aliejų ir jame iki auksinio atspalvio apkepkite jautienos šonkaulius ir sudėkite į verdantį puodą. Pasiruoškite kitas daržoves, jas nulupkite, svogūnus ir pastarnoką supjaustykite kubeliais, o moliūgą sutarkuokite stambia tarka. Ištraukite burokėlius, atvėsinkite ir taip pat stambiai sutarkuokite. Daržoves sudėkite į puodą, išmaišykite, jei sriuba atrodo per tiršta, įpilkite šiek tiek karšto (!) vandens. Virkite dar  15-20 minučių. Suberkite druską ir prieskonius, puodą uždenkite dangčiu, išjunkite kaitrą ir palikite sriubą bręsti 20-30 minučių.

Tiekite su rugine duona ir šaukštu grietinės. Galima pabarstyti šviežiais kalendrų ar petražolių lapeliais.

Arba įberti žiupsnį lukštentų moliūgų sėklų.

burokeliusriuba3

 

Citata

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos